UĞUR MUMCU PARKI

444 06 01

Öğretmenler Caddesi Çankaya Üniversitesi Yanı Çukurambar/ANKARA

  • Uğur Mumcu Parkı, Çukurambar Mahallesi içerisinde, Mustafa Kemal, Söğütözü, İşçi Blokları, Çiğdem ve Üniversiteler Mahalleleri arasında bulunan 90.000 m² alan üzerinde bulunmaktadır.
  • Uğur Mumcu Parkı'nda projelendirilen farklı bitkileri ve bunların gelişimini gösteren koleksiyon bahçeleri, eğitim ve seminer alanları bölgenin yeni kazanacağı niteliklere tamamen uygun bir yapı sağlayarak kültürel çeşitliliği arttırmaktadır.
  • Alan şehrin kalabalığından, karmaşasından olabildiğince soyutlanarak doğal bir mekân yaratmaktadır. Yaratılan bu doğal ortam içerisinde kullanıcıların eğlence ve dinlenme ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla bakı terasları, gözlem noktaları, çocuklara özel doğal  oyun alanları, kır kahveleri, dinlenme alanları, bisiklet yolları, biyolojik göleti, pony park'ı bulunmaktadır.
  • Uğur Mumcu Parkı sahip olduğu farklı niteliklerle Ankara’nın en önemli rekreasyon alanlarından birisi olmuştur. Bunun yanı sıra, Uğur Mumcu Parkı’nın doğayla buluşturmayı öne çıkaran özellikleri ve bitkisel çeşitliliği ile Türkiye’nin en iyi rekreasyon alanları arasında, en ön sıralarda yer almasını hedeflemektedir.
  • Parka gelen vatandaşları girişte karşılayacak olan Uğur Mumcu anıtı ise üç aylık bir çalışmanın sonunda tamamlandı. 3 metre 40 santim yüksekliğindeki anıt heykel 200 kilo ağırlığında. Ön tarafında bulunan “Uğurlar Olsun”  yazısıyla dikkat çeken anıtta, Uğur Mumcu sağ ve sol yanında bulunan ve ellerinden tuttuğu bir kız ve bir erkek çocuk ile betimlendi. 

Uğur Mumcu Parkı'nın haritadaki yeri için tıklayınız.

Bu sayfa 582332 kere görüntülendi.
<< Geri Dön