Aile ve Çift Danışmanlığı

444 06 01

Çankaya Belediyesi Maltepe Yerleşkesi Süleymanbey Cad. No:18/B

kadinmudurlugu@cankaya.bel.tr

Aile ve çift danışmanı desteği ile çiftler arasında (evli, nişanlı, sevgili, boşanmış veya boşanma sürecinde olan) yaşanan sorunların çözümü konusunda danışmanlık hizmeti veriyoruz.

Aile ve Çift Danışmanlığı Nedir?

Aile danışmanlığı; ailenin, aile kurumunu oluşturan bireylerin veya çiftlerin aralarındaki sorunları birlikte çözmeye çalışması üzerine gerçekleştiren psikolojik danışmanlık hizmetidir.

Amaçları

Aile üyelerinden herhangi birinin yaşadığı sorunun etkisi bütün aileyi kapsar ve çözüm sürecinde ailenin tüm bireyleri belirleyici bir rol oynar. Evlilik, ayrılık ve boşanma sırasında, çocuklarla ve aile ile ilgili bireysel veya kişiler arasındaki sorunların üstesinden daha rahat bir şekilde gelmelerine yardımcı olur.

Ailenin/çiftlerin sorunlarını çözebilme becerilerini geliştirirken gerçekçi hedefler edinmelerini, empati yeteneklerini geliştirmeyi, karşılıklı etkileşim ve iletişim biçimlerini anlamayı amaçlar. Ailenin ve çiftlerin kendi yaratıcı güçlerini ortaya koymalarına yardımcı olur, ilişkilerinde yeniden yapılanma sürecinde rehberlik eder.

Amacımız, aile içinde yaşayan kişiler arası problemler olabileceği gibi aile içindeki tüm fertleri etkileyen ölüm, kronik rahatsızlıklar, aile bireylerinden birinin evden ayrılması vb. konularda aile bireylerine, çiftlere destek vermektir. Aile danışmanlığının belirgin hedefleri; ailenin yaşadığı sorunların çözümünün yanı sıra çiftlerin birbirlerini daha iyi anlamalarını, belirgin ve esnek sınırlar çizebilmelerini sağlamayı kolaylaştıracak yeni beceriler kazandırmaktır.

Merkezimiz randevu sistemiyle çalışmaktadır. Merkezimizde aşağıdaki hizmetlerden ücretsiz yararlanabilirsiniz.

*Aile Danışmanlığı

*Çift Danışmanlığı

* Evlilik Öncesi Danışmanlık

* Boşanma Süreci/ Sonrası Danışmanlığı

Kimler Yararlanabilir?

Başvuruda bulunan herkes aile ve çift danışmanlığı hizmetimizden gizlilik esasları içerisinde ücretsiz olarak yararlanmaktadır. Aile ve çift danışmanımız, bekleyen listesini dikkate alıp danışanlarına randevu oluşturarak süreci başlatmaktadır.

Belediyenin Maltepe Yerleşkesinde hizmet vermeye devam eden Aile Danışma Merkezimizden (0312) 458 89 00/3501 numaralı telefonu arayarak randevu ve bilgi alabilirsiniz.

Adres: Çankaya Belediyesi Maltepe Yerleşkesi Kent Konseyi Yanı Maltepe Mahallesi Süleymanbey Caddesi No:18/B Maltepe

Telefon: (0312) 458 89 00 Dahili:3501

Bu sayfa 281682 kere görüntülendi.
<< Geri Dön