TEMİZLİK HİZMETLERİ

Sancak Mahallesi Tiflis Caddesi 516 Sokak No: 4 Çankaya, ANKARA

temizlik@cankaya.bel.tr

Talep ve Şikayet İçin: 444 06 01

900 Bini aşkın nüfusu bulunan Çankaya İlçesinin gündüz nüfusu 2.5 milyonu bulmaktadır. Belediyemiz sınırları içerisinde 40 bin hektarlık alan dâhilinde, 124 mahallede, 1100 işçi ile temizlik hizmeti veriyoruz.

İlçe genelinde zamansız çıkarılan evsel atıklar için çeşitli bölgelerde 3 bin 600 adet çöp konteyneri çeşitli ebatlarda çöp konteyneri bulunmaktadır. Pilot bölgelerimizde ise yeni nesil 2000 adet 3myer üstü konteyner halkımızın kullanımına sunulmuştur. 500 konteyner daha çeşitli bölgelere yerleştirilecektir.

Halkımızın yoğun olarak geçiş yaptığı kent merkezindeki cadde ve bulvarlarda kullanılmak üzere 3 bin olan kompozit kapaklı askılı çöp poşeti yerleştirilen sisteme 800 adet daha yerleştirilmesi için çalışmalar devam etmektedir. Belediyemiz, 300 plastik konteyneri de Bahçeli, Emek ve Maltepe semtlerine yerleştirmeyi sürdürmektedir.

İbadethane Temizliği

Sokak ve Pazar Yerleri Temizliği

Neler Yapıyoruz?

• Belediye sınırları içindeki yerleşim alanlarında üretilen günlük çöp ve atıkları (Günlük 1320 ton evsel atık) toplayarak çöp biriktirme yerine taşımak,
  • Çöplerin toplanması ve nakli sürecinde cadde ve sokakların, asfalt ve tretuvarlarında oluşan kirliliklerin kimyasal malzeme kullanılarak temizlenmesi sağlamak,
  • Haftanın her günü belirli mahallelerde toplu temizlik yapmak,
  • Bulvar, cadde ve sokakların ilaçlı su ile yıkanarak temizlenmesini sağlamak,
  • Okul çevresi ve bahçesinin süpürme ve ilaçlı su ile yıkanması işlemlerini sağlamak,
  • Semt pazar yerlerinin artık ve atıkların kaldırmak, süpürmek ve yıkamak, (22 adet pazar yerinde temizlik ve yıkama işlemi)
  • Doğal afetle karşılaşıldığında, oluşabilecek su baskınlarının önlenmesi ve bertaraf edilmesinde ilgili birim ve kuruluşlara yardımcı olmak,
  • İbadethanelerin temizliğini yapmak, (274 ibadethane, günde ortalama 2 adet)
  • Çeşitli broşür, resim, slogan ve reklam araçları ile kampanyalar düzenleyerek ilçe halkının temizlik hizmetlerine katılımını sağlamak,
  • Karla ve buzla mücadele etmek.
Genel Bilgiler
  • Evsel katı atıkların ve kullanılmayan eski eşyaların toplanması ve taşınması şirket tarafından, denetimi ise Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır.
  • Tıbbi atıkların toplanması ise Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmaktadır.
Bu sayfa 489912 kere görüntülendi.
<< Geri Dön