Engelsiz Dershane

Görme Engelli öğrencilerimizin mevcut dershanelerden yararlanamamaları nedeniyle lise destek ve  üniversite sınavlarına hazırlık amacıyla yürüttüğümüzÜcretsiz Engelsiz Dershane Projesi kapsamında  Ankara'da bulunan ODTÜ, Bilkent, Hacettepe, Gazi, Ankara ve Yıldırım Beyazıt Üniversitelerden katılan 150 gönüllü öğretmen kadrosuyla haftanın her günü kurslar vermektedir.

2007- 2008 Eğitim yılında 10 öğrencisiyle %100’lük başarıyı yakalayan engelsiz dershane görme engellilerin bir umudu olmuştur.

2010 - 2011Eğitim yılından itibaren Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübünün bünyesine geçen Engelsiz Dershane aynı yıl yapılan sınavlarda 13 öğrencisinden 12'si üniversiteyi kazandırmış

2 öğrenci ise üniversite sınavının Türkiye sıralamasında ilk 1000 öğrenci arasına girmiştir.

2011 - 2012Eğitim yılında ise 11 öğrencinin 7 ‘si,

2012 - 2013Eğitim yılında ise 10 öğrencinin 8’i üniversiteyi kazanmıştır.

Bugüne kadar 108’i aşkın  öğrenci ülkemizin çeşitli illerindeki üniversitelere yerleşmiştir. Aynı zamanda ÖSS kurslarının yanı sıra ÖMSS (Özürlü Memur Seçme Sınavı) kursları veren ücretsiz engelsiz dershane istihdam alanında da 60'a yakın öğrencisini çeşitli resmi kurumlara yerleştirmiştir.

Görme engellilerin eğitiminin yanı sıra istihdam alanında da hizmet veren Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü, Türkiye İş Kurumu işbirliği (İŞ-KUR) ile yürüttüğü Bilgisayar İşletmenliği ve Web Tasarımı kursları  4 aylık periyotlar halinde hafta içi her gün sabah ve akşam grubu olmak üzere 7’şer gruplardan oluşan 14 öğrencisi ile hizmet vermekte olup kurslara halen devam etmektedir.

Bu kurslar sonucunda aldıkları  Milli Eğitim Bakanlığı, İŞ-KUR ve Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü onaylı sertifika ile 8 öğrenci  resmi ve özel kurumlarda istihdam edilmiştir.

Ayrıntılı Bilgi:

http://cankayabelgesk.com/index.php/engelsiz-dershane

Bu sayfa 181834 kere görüntülendi.
<< Geri Dön