Futbol

B1 (Hiç Görmeyenler)

Olimpik bir spor olan B1 futbolu 1 gören kaleci, 4 hiç görmeyen futbolcuyla halı sahalarda oynanmaktadır. İçerisinde zil bulunan futbol topuyla oynanan oyunda saha içerisinde futbolcuların yönlerini bulabilmeleri için kenarda bir çalıştırıcı, rakip kalenin arkasında ise yönlendiricinin kale direklerinin arkasına sert bir cisimle vurarak futbolcuların karşı kaleye göl atmalarını sağlamaktadır.

Kulübümüz B1 futbol takımı;

2008 Kahramanmaraş'ta namağlup gol yemeden Türkiye Şampiyonu,

2009 -Tokat Erbaa’da Türkiye ikincisi,

2010 Ordu'da Türkiye ikincisi Aydın Kuşadası Türkiye Şampiyonu,

2012 ilk yarı Adana 2. yarı Mersin Türkiye 2.si,

2013 Türkiye Görme Engelliler futbol ligiÇankaya Belediyesi Spor Kulübünün de içerisinde bulunduğu Nisan ayında başlayan 15 günde bir aynen 2 devreli deplasmanlı süper lige çevrilmiştir. Çankaya Belediyesi Spor Kulübü avaraşla ilk yarıyı lider olarak tamamlamıştır.

B1 (hiç görmeyenler) sporcularımız kaleci dâhil hepsi çeşitli yıllarda milli takımlarımızda yer almış olup, hepsi de engelsiz dershanemizden ders alıp üniversitelerden mezun olmuşlardır.

2013 yılından itibaren 8 takımdan oluşan deplasmanlı süper lig adı altında yapılacak olan Türkiye Şampiyonasında kulübümüzde mücadele etmektedir.

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü ulusal ve uluslararası spor müsabakalarında önemli başarılar elde etmiştir.Bu başarılar ulusal  yazılı ve  görsel basında olumlu tepkiler alarak haber haline getirilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulunun 17.12.2009 gün ve 250 sayılı kararı ile ilköğretim 4. Sınıf Türkçe Çalışma kitaplarında (sayfa 13)2010–2011 öğretim yılından başlamak üzere 5 yıl boyunca Türkiye'nin tüm ilköğretim okullarında konu anlatımı olarak okutulmuştur.

B2 – B3 (Az Görenler)

B2 – B3 futbolu 1 gören kaleci 4 az gören futbolcuyla kapalı spor salonlarında bulunan hentbol sahasında oynanmaktadır.

Başarılarımız arasında,

2007 de Bursa’da Türkiye şampiyonluğu,

2008 de Malatya’da Türkiye 4.düğü,

2009 Trabzon’da Türkiye Şampiyonluğu,

2011 Nevşehir’de Türkiye üçüncülüğü,

2012’de ilk yarısı Kırşehir 2. yarısı Aksaray’da Türkiye 4.lüğü,

2013 yılında ise Türkiye Görme Engelliler futbol ligi Çankaya Belediyesi Spor Kulübünün de içerisinde bulunduğu nisan ayında başlayan 15 günde bir oynanan 2 devreli deplasmanlı süper lige çevrilmiştir. Çankaya Belediyesi Spor Kulübü ilk yarıyı 3. olarak tamamlamıştır. B2 futbol takımımızın 1  kalecimiz ve 2 sporcumuz milli takımlarımızda çeşitli yıllarda milli formayı giymişlerdir.

Ayrıntılı Bilgi:

Bu sayfa 253869 kere görüntülendi.
<< Geri Dön