ÇOCUKLARIMIZA DÜNYA EDEBİYATININ SEÇKİN KLASİKLERİ

Bilgi için: (0312) 458 89 00 / 1825

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Ziya Gökalp Caddesi No:11 A Blok Kat-10

Çankaya Belediyesi, 400 bin çocuğa armağan ettiği “Bilim Hikâyeleri” serisinin ardından, dünya edebiyatından seçme klasiklerin yer aldığı “Tükenmez Kitaplar” serisini de Kuğulu Park’ta düzenlenen tanıtım etkinlikleriyle çocuklarla buluştu.

“Çocuklar Okursa Kitaplar Tükenmez” sloganıyla 8-12 yaş arası öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlayan Çankaya Belediyesi, sömestr tatili öncesi dağıttığı “Bilim Hikâyeleri” serisini yaz tatili öncesi Dünya Klasikleri serisi ile taçlandırarak çocukları büyülü bir yolculuğa çıkarıyor.

İlk etapta köyleri de içeren 30 okulda dağıtımı yapılan kitaplar, ilçe genelindeki tüm okullara dağıtıldı. 2018 yılının başından itibaren Kars’tan Edirne’ye, Siirt’ten Çorum’a birçok kente 20 bini aşkın kitap gönderildi.

10 Kitaptan Oluşan Özel Seri

Dünya klasiklerinden seçilen hikâye kitaplarının yanı sıra bir de şiir kitabı bulunan seride çocuklar mısralarla da tanışacak. Toplam 10 kitaptan oluşan seride Jules Verne’nin “Seksen Günde Devri Âlem”, Mark Twain’in “Yaşıyor Yaşamıyor”, Ernest Hemingway’in “Yaşlı Adam ve Deniz”, O. Henry’nin “Son Yaprak” ve “Yeni Yıl Hediyesi”, Oscar Wilde’ın “Bencil Dev”, Francesca Bosca’nın “Ağustos Böceklerinin Şarkısı”, J. Matthew Barrie’nin “Peter Pan” ve Grimm Kardeşler’in “Bremen Mızıkacıları” adlı ölümsüz eserleri yer alıyor. Shakespeare’den Puşkin’e şiire hayt verenlerin kaleminden çıkan mısraları bir araya getiren şiir kitabının adı ise “Bir Çift Söz” adını taşıyor.

 

Çocukların Masal Tüneli Heyecanı

Kitap dağıtımı öncesi Kuğulu Park’ta kurulan atölyelerde eğlenen çocuklar, Çankaya Belediyesi Bin Çocuk Korosu Eğitmenleri tarafından hazırlanan “Ağustos Böceği Korosu” ile şarkılar söyleyip “Peter Pan Dans Evi”nde dans etti. “Bremen Ritim Evi”nde darbuka, tef ve diğer ritim sazlar çalan çocuklar “Öyküler Evi”nde okudukları hikâyeler ve izledikleri animasyonlarla keyifli dakikalar geçirdiler.

Kitaplar Taşdelen'den...

“Dünya Çocuk Klasikleri”ni tanıtan kısa animasyon filminin gösterimiyle başlayan etkinlikte, konuşmaların ardından kitap dağıtımına geçildi. Yüzlerce çocuk ve aileleri özel seriden alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in de dağıtım ekibiyle birlikte miniklere kitap armağan ettiği etkinlik, Çankaya Belediyesi Müzik Grubu ve çocukların birlikte hazırladığı rap müzik dinletisi ile son buldu.

“Çankaya Belediyesi Çocuk Kitapları Serisi”nin kitap ve çocuk dostluğunun temelini atacağını ve ücretsiz olarak dağıtılan kitapların çocuklar için karne hediyesi olduğunu belirten Taşdelen; “Eğitim alanında da örnek işler yapacak ve öncü rolümüzü üstlenmeye devam edeceğiz” dedi.

Bu sayfa 168840 kere görüntülendi.
<< Geri Dön