Çankaya Karla Mücadelede Sınıfı Geçti

04 Ocak 2019 Cuma 11:22:25

Çankaya Belediyesi, Ankara’yı etkisi altına alan yoğun kar yağışına karşı tüm birimleriyle çalışmalarını sürdürdü.

Çankaya Belediyesi yoğun kar yağışının olumsuz etkilerini gidermek için tüm birimleriyle gece gündüz demeden çalışmada bulundu. Ankara’da okulların tatil edilmesine neden olacak derecede yağan kar yağışına karşı tüm birimlerini seferber eden Çankaya Belediyesi, çeşitli birimlerde görevli 620 personel ve 51 araçtan oluşan filosuyla karla mücadele çalışmalarını başarıyla sürdürdü.

Ana caddelere çıkan sokakları kardan temizleyen ve araçların kaymaması için sokaklara tuz atan Çankaya Belediyesi bu süreçte 3 bin ton tuz kullandı. Yaya yollarında ve merdivenli yollarda vatandaşların rahat yürüyebilmeleri için buz çözücü solüsyon da kullanan Belediye, yaya yollarına 100 ton solüsyon attı.

KIRILAN AĞAÇLARA MÜDAHALE EDİLDİ

Yoğun kar yağışı Çankaya’daki ağaçları da etkiledi. Büyükşehir Belediyesinden kısa süre önce Çankaya’nın sorumluluğuna geçen sokaklardaki ve özel mülkiyet alanlarındaki ağaçlar olmak üzere birçok ağaç hasara uğradı. Belediyenin kurduğu ekipler tarafından kırılarak yollara devrilen dallar ve ağaçlar temizlenerek yollar açıldı. Halk sağlığını ve güvenliğini ön planda tutan Çankaya Belediyesi, devrilen ağaçlar ve kırılan dallarla mücadele için 4 ekip kurdu. Toplam 40 kişiden oluşan ekiplere 4 budama platformu ve 4 yükleme kamyonu da eşlik etti. İlçe genelinde 200’ün üzerinde noktada devrilen yüzlerce ağaca ve kırılan dallara müdahale edildi.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN 1 TON MAMA

Çankaya Belediyesi sokakta yaşayan hayvanlar için hava sıcaklığının eksilere ulaştığı soğuk kış döneminde 1 ton kuru mama dağıtımı yaptı. Kış dönemi yiyeceğe ulaşmakta güçlük çeken sokak hayvanları için yapılan çalışma Dikmen, Oran, Kırkkonaklar, Bademlidere, Zafartepe, Yaşamkent, Türkkonut, Dodurga, Konutkent, Çayyolu bölgelerinde yoğunlaştırıldı. Çankaya 15 farklı semtte bulunan besleme alanlarına ise gün aşırı kamu kurumlarının yemekhanelerinden alınan atık yemekleri bırakıyor. Besleme noktaları yerleşim alanlarına uzak bölgelerde oluşturuluyor. 

Bu haber 429 kere okundu.