Kanserden Korkma!

10 Ekim 2018 Çarşamba 09:59:38

Çankaya’da meme kanseri farkındalık ayı etkinlikleri “Kanserden Korkma! Tanırsan Yenersin” seminer dizisinin ilki Çankaya Baharevinde düzenlendi. Kanserle Dans Derneği ile birlikte gerçekleştirilen seminerler, 25 Ekim’e kadar devam edecek.

Çankaya Belediyesinin Kanserle Dans Derneği ile birlikte düzenlediği meme kanseri farkındalık ayı etkinlikleri “Kanserden Korkma! Tanırsan Yenersin” seminer dizisinin ilki Ayrancı Baharevinde düzenlendi.

Dernek gönüllülerinden Meme Cerrahı Prof. Dr. Semih Görgülü ve Radyoloji Uzmanı Dr. Işıl Tunçbilek’in verdiği seminer yoğun ilgi gördü. Katılımcıların sorularını da yanıtlayan hekimler, kadınlarda en sık görünen kanser türü olan meme kanserini erken teşhis etmenin önemini vurguladı.

17 Ekim 14.00-16.00 saatlerinde Çankaya Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi’nde ise “Kanserle Dans Edenler” söyleşisi düzenlenecek.

KUĞULU’DA BİLGİLENDİRME ETKİNLİĞİ

Prof. Dr. Semih Görgülü, 19-20-21 Ekim’de Kuğulupark’ta 12.00-14.00 ve 18.00-20.00 saatleri arasında meme kanseri bilgilendirme etkinliğinde de yer alacak. Görgülü, 22 Ekim 19.30’da TEV Ankara Kız Yurdu’nda, 23 Ekim 14.00’de Cebeci Bahar Evi’nin yanı sıra 19.30’da Kurtuluş İnci Kız Öğrenci Yurdu’nda, 24 Ekim 19.30’da TMMOB Teoman Öztürk Öğrenci Evi’nde, 25 Ekim 14.00’de Masal Kalesi Kreşi’nde ve 19.30’da Beşevler İnci Kız Öğrenci Yurdu’nda katılımcıların sorularını yanıtlayacak.

Tamamı ücretsiz etkinliklerin ayrıntılı programı www.cankaya.bel.tr 'de yer alıyor.

“AKRAN ZORBALIĞI”NA KARŞI DA EĞİTİM

Öte yandan, öğrencileri de unutmayan Çankaya Belediyesi, Türk Psikologlar Derneği işbirliğiyle, liselerde “Akran Zorbalığı ve Şiddet” konulu eğitim düzenliyor.

Psikolog Ceylan Nur Akgün, Milli Eğitim Vakfı Özel Eğitim Koleji’nde verdiği dönemin ilk eğitiminde, akran şiddetinin ne olduğunu, hangi davranışların zorbalık olarak tanımlanabileceğini aktardı. Akgün, akran zorbalığına uğrayanların durumu aktarmakta güçlük çekebileceğini belirterek, öğrencilerin kendisini çaresiz hissetmek yerine, okullardaki rehberlik ve psikolojik danışmanlık birimlerine başvurması, birbirleriyle sağlıklı iletişim kurması gerektiğini vurguladı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği eğitim, farklı okullarda da devam edecek. 

Bu haber 831 kere okundu.