Tarihten “İz…ler” Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde

07 Ekim 2018 Pazar 20:43:55

Çankaya Belediyesi Zülfü Livaneli Kültür Merkezi, İzmirli sanatçı Nurdan Bozkurt’un seramik eserlerinden oluşan “İz…ler” sergisine ev sahipliği yapıyor.

Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde  açılan “İz…ler” adlı retrospektif sergi, sanatçı Nurdan Bozkurt’un 1990’lardan günümüze yaptığı seramik eserlerden bir derleme sunuyor. Sanatçının yaşamı boyunca tanık olduğu toplumsal olaylar ve yaşamının izlerini taşıyan eserler, görsel bir anlatım dili sergilerken, sanata ayrıntılı bir bakış imkanı sağlıyor.

Sergi küratörlüğünü İpek Candaş Atay’ın yaptığı sergi, 1961 yılından günümüze 12 Eylül Darbesi, Sivas Katliamı, Soma Maden Faciası, Marmara Depremi gibi yaşanan önemli toplumsal olayları anımsatan ve sanatçının, bu olayların yansıdığı eserlerine yoğunlaşan bir kurgudan oluşuyor. Sanatını sadece estetik bir uygulama olarak değil, toplumsal duyarlılıkla da yapan sanatçı, izleyicisine son elli yılın Türkiye’sini düşündüren ve sorgulatan bir seçki sunuyor.

Aralarında ödüller almış 10 eserin de bulunduğu, sergi 30 Ekim 2018 tarihine kadar Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde görülebilir.

Bu haber 626 kere okundu.