Engelsiz Dershane Yine Başardı

14 Eylül 2018 Cuma 12:59:19

ENGELSİZ DERSHANEDE ÜNİVERSİTE SEVİNCİ

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü'ne bağlı görme engelli öğrencilerin umudu olan Engelsiz Dershane, geçmiş yıllarda olduğu gibi 2017-2018 eğitim yılında da 7 öğrencisinin üniversiteli olmasını sağladı.

2002 yılından bu yana gönüllü öğretmenler eşliğinde ve tamamen ücretsiz olarak gençleri üniversite ve kamu personeli sınavlarına hazırlayan Engelsiz Dershane, görme engelli bireyleri sınavlara hazırlama konusunda Türkiye'nin ilk dershanesi. Bugüne kadar 127 gencin üniversiteli olmasını sağlayan Engelsiz Dershane'de Ankara'nın çeşitli üniversitelerinden 110 gönüllü üniversite öğrencisine ders veriliyor.

Bu yıl Engelsiz Dershane'de eğitim gören, girdikleri sınavda başarılı olarak yerleştirilmeye hak kazanan öğrencilerden üçü Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi; psikolojik danışmanlık rehberlik, beden eğitimi öğretmenliği ve antrenörlük, ikisi Siirt Üniversitesi; Spor yöneticiliği, biri Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi rekreasyon yönetimi bölümü ve bir diğer kursiyer ise Ankara Üniversitesi büro yönetimi ve asistanlık bölümlerini kazandı.

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü (ÇBGESK) bünyesinde eğitim veren Engelsiz Dershane'nin alanında ilk ve tek olduğunu kaydeden ÇBGESK Başkanı Yusuf Sayyıdan ise görme engelli sporcuların gösterdiği başarının görme engelli öğrencilere de yansıdığını söyleyerek, sadece sporda değil eğitimde de iddialı olduklarını belirtti. Engelsiz Dershane'de bu yıl üniversite sınavları kadar KPSS'ye de odaklandıklarını kaydeden Sayyıdan, "ÇBGESK bünyesinde spor yapan gençlerimize ve Engelsiz Dershane'de eğitim gören öğrencilerimize daima destek olduğu için Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'e öğrencilerim adına teşekkür ediyorum. Bu hepimizin başarısıdır" dedi.