Çankaya Zabıtası Kasım’da 2191 Denetim Yaptı

10 Aralık 2017 Pazar 15:37:34

Çankaya ilçe sınırlarında halkın huzuru ve sağlığı için gece gündüz denetim yapan Çankaya Belediyesi Zabıta ekipleri, Kasım ayında 2 bin 191 denetim gerçekleştirdi. Vatandaşlardan gelen şikayetler çerçevesinde  ise bin 247 denetim yaptı.

Çankaya Zabıtası, halk sağlığı ve huzurunu tehdit eden işletme, inşaat, gürültü, seyyar ve dilencilere karşı önlem almaya ve düzenli denetimlerini uygulamaya devam ediyor. Kurallara uymayanları tespit etmek amacıyla düzenli denetimlerini artıran Çankaya Zabıtası, Kasım ayında 2 bin 247 denetim gerçekleştirdi. Vatandaşlardan gelen şikayetlere de anında müdahale eden Çankaya Zabıtası, inşaat, tadilat, gürültü, çöp, sokak hayvanı, seyyar ve dilenciler hakkında gelen bin 247 şikayeti değerlendirdi, Belediye’nin ilgili birimlerine ileterek çözüme kavuşturdu. Çankaya Belediyesi Zabıta ekipleri, Kasım ayında yaptığı denetimlerde 759 işletmeye uygunluk raporu verdi, 547 işletmeye ihtarda bulundu, 672 işletmeye idari yaptırım uyguladı, 213 işletmeye de durum tespit tutanağı tuttu. Esnafı gözetme amacıyla  ‘Haberli Denetim’ uygulaması da gerçekleştiren ekipler, esnafın eksiklerini gidermesine de fırsat tanıdı.

Çankaya Zabıtası, denetim işlemleri sırasında işletmelerde bulunması zorunlu evrakları kontrol ediyor. İşletmelerin; işyeri açma ve çalışma ruhsatı, ilan, reklam ve vergi levhası tasdiklerini kontrol eden ekipler, gıda işletmelerinde satışa sunulan ürünlerin tüketim tarihlerini inceleyerek, tarihi geçenleri imha ediyor.

JANDARMA İLE ORTAK DENETİM

Zabıta ekipleri Çankaya’nın kırsal mahallelerinde de denetimi ihmal etmiyor. Bölgeden sorumlu Jandarma ekipleri ile organize olan Çankaya Zabıtası, Yakupabdal Mahallesinde ruhsatsız ve amaç dışı faaliyet gösteren işyerlerinde denetimde bulundu. Yakup Abdal Mahallesi’nde İlçe Jandarma ekipleri ile birlikte yapılan çalışmada, 3 işyerine mühür fek tutanağı tanzim edilerek işyerleri mühür altına alındı. Denetim yapılan işyerinde işyeri açma ve çalışma ruhsatı olmadığını ve ruhsat harici faaliyette bulunduğunu tespit eden ekipler tutanak tuttu.

SEYYARLA MÜCADELE SÜRÜYOR

Seyyar satıcılara yönelik çalışmalarında Ankara Büyükşehir Zabıtası ve Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile koordineli çalışma yapan Çankaya Zabıtası, hem seyyar operasyonlarında hem de vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda 147 seyyar satıcıya müdahale etti.

GECE GÜNDÜZ ULAŞILABİR

Vatandaşlar işletmeler ve uygulamaları konusunda, seyyar, dilenci, pazar esnafı şikayetleri, inşaat tadilat ve gürültü gibi birçok şikayetini dilediği saatte 444 06 01 ve 230 75 51 numaralı telefonları arayarak iletebiliyor.  

Bu haber 1006 kere okundu.