Türkiye ve İsveç'ten “Babalık” Manzaraları

24 Kasım 2017 Cuma 11:07:35

Çankaya Belediyesinin “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” etkinlikleri kapsamında açtığı “Babalık Anları” sergisi, 26 Kasım’a kadar Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde görülebilir.

Çankaya Belediyesi’nin “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” etkinlikleri kapsamında açtığı “Babalık Anları” fotoğraf sergisi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

Anne Çocuk Eğitim Vakfı ve İsveç Başkonsolosluğu ile birlikte düzenlenen “Babalık Anları” fotoğraf sergisi, farklı kültürlerden “ilgili babalara” ve çocuklarına gündelik yaşamın içinden bir bakış açısı sunarak, herkesi mevcut babalık ve erkeklik rolleri üzerinde yeniden düşünmeye çağırıyor.

İsveçli fotoğraf sanatçısı Johan Bavman’ın ülkesindeki babaların çocuklarıyla geçirdikleri anlarıyla, fotoğraf sanatçıları Ahmet Görsev ve Zeynep Sezerman’ın Türkiye’den farklı babalık manzaralarını konu edinen karelerin yer aldığı sergi, 26 Kasım’a kadar görülebilecek.

ŞİDDETE KARŞI FARKINDALIK

Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde, başta şiddet olmak üzere kadın sorununa ilişkin farkındalık yaratmayı amaçlayan etkinlikler kapsamında, “Dayağa Karşı Yürüyüşten, Bugüne”, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Erkeklerle Çalışma Üzerine Bir Deneme” , “Şiddet Varsa Dayanışma da Var” panelleriyle de kadın sorunları ve mücadelesi konu edinildi.

Yine etkinlikler kapsamında gösterilen, “Tereddüt” sinema filminin yanı sıra, “Can Kırıkları” ve “Antabus” oyunuyla da kadının varlığı, sorunları, toplum içindeki gücü, yaraları ele alındı.  

Bu haber 1736 kere okundu.