Kültür Gezileri ile 20 Bin Kişi Gezdi, Gördü, Eğlendi

24 Kasım 2017 Cuma 10:58:19

Çankaya Belediyesi tarafından “Kalpten Gelen Yolculuk” adıyla bu yıl ilk kez düzenlenen kültür gezileri ile 20 bin Çankayalı 4 farklı şehri gezdi, gördü, eğlendi.

Çankaya Belediyesi, “Kalpten Gelen Yolculuk” adıyla başlattığı kültür gezileri ile 20 bin Çankayalının Amasra, Kapadokya, Eskişehir ve Konya gibi illeri görmesini ve yeni kültürler keşfetmesini sağladı.

Çankaya Evleri ve muhtarlıklar aracılığı ile 14 bin 475, dernekler ve öğrenci toplulukları aracılığı ile ise 5 bin 525 kişi farklı illere düzenlenen gezilere katıldı. Uzman rehber eşliğinde düzenlenen programlarda vatandaşlar Amasra’da; Ceneviz Kalesi, Ağlayan Ağaç, Eskişehir’de; Kurşunlu Külliyesi, Balmumu Heykel Müzesi, Kent Park, Kapadokya’da; Derinkuyu Yeraltı Şehri, Güvercinlik Vadisi, Üç Güzeller, Ürgüp, Göreme, Konya’da ise Mevlana Türbesi, Meram Bağları, Alaeddin Tepesi gibi yerleri gezdi. Vatandaşları, kayıt noktalarından alıp yine aynı yere bırakan Çankaya Belediyesi, araçta ikram ettiği kahvaltıların ardından vatandaşlara öğle ve akşam yemeğinde de gidilen yöreye özgü menüler sundu.

Nisan ayında başlayan ve yaz dönemi yoğun bir akışla devam eden gezilerde öncelik daha önce Ankara dışına çıkmamış vatandaşların oldu.

Yapılan gezi programından alınan geri dönüşlerin oldukça pozitif olduğu vurgusunu yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Bu yıl 20 bin vatandaşımızı farklı şehirlerimize götürerek onlara Çankaya’da yaşamanın farklılığını hissettirmeye çalıştık. Kültür gezisi programımız ile 2018 yılında 50 bin vatandaşımızın bu gezilere katılabilmesi için çalışmalara şimdiden başladık” dedi.

“BU GEZİ BANA İNSANLIĞI ÖĞRETTİ”

Ortak özellikleri Çankaya’da yaşamak olan birbirinden farklı insanları keyifli bir yolculukta bir araya getiren Çankaya Belediyesi, kültür gezilerine katılan vatandaşların görüş, öneri ve eleştirilerini de alarak; gelen talep ve isteklere göre yeni dönemde yeni bir program geliştirecek. Geziyle ilgili duygu ve düşüncelerini yazılı olarak ifade eden vatandaşlar memnuniyetlerini, “Bu gezi bana insanlığı öğretti”, “Ankara’nın Çankaya’sında yaşıyor olmakla bir kez daha gurur duydum”, “Hiçbir ücret talep etmeksizin yapılan gezimizde her şey güzeldi”, “Sosyal Belediyecilik anlayışı ile etkinliklerin her daim ileri gitmesi dileğiyle” şeklinde dile getirdi. 

Bu haber 1682 kere okundu.