Çocuk Filmleri Festivali 2000 Çocuğa Ulaştı

17 Kasım 2017 Cuma 13:36:17

MİNİK YÖNETMENLER SERTİFİKA ALDI

Çankaya Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen ve 7 gün süren “Çocuk Diyarı Uluslararası Çocuk ve Gençlik Filmleri Festivali” 2 bine yakın çocuğun katılımı ile dolu dolu geçti. Festival kapsamında sinema atölyelerine katılan minikler de ilk filmlerini çekti.

Çankaya Belediyesi ve Sinetopya işbirliğinde düzenlenen “Çocuk Diyarı Uluslararası Çocuk ve Gençlik Filmleri Festivali” 7 günde 52 farklı film ile yaklaşık 2 bin çocuğa ulaştı. Dolu dolu geçen festivalin kapanış gecesinde çocuklar kendilerinin çektiği filmleri de izledi.

Kısa ve uzun metrajlı filmlerin yanı sıra, çocuk filmleri, gençlik filmleri, dünyadan seçmeler, Alman Çocuk Filmleri gibi alt başlıklardan seçkilerle geçen festivalde, “Ekoloji Dostu Çocuklar”, “Gelecekteki Ben”, “Çocuk Düşleri Kolaj”, “Yaratıcı Yazarlık ve Oyun”, “Doğal Ritim” başlıkları altında toplam 14 farklı atölye çalışması da gerçekleşti.

Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi’nde düzenlenen ve Çankaya Belediyesi Bin Çocuk Korosu’nun da mini konser verdiği kapanış gecesinde aileler de çocuklarının ürettiği sanatla dolu bir gece geçirdi. Gecenin en heyecanlı anlarını ise festival kapsamında düzenlenen sinema atölyelerine katılan miniklerin senaryolarını yazdığı, oyunculuk ve yönetmenlik deneyimi yaşadıkları filmlerin gösterimi oldu. İzleyicilerin beğenisini alan filmlerin minik yönetmenleri, senaristleri ve oyuncuları sertifikalarını alarak, sinema dünyasıyla tanışmanın mutluluğunu yaşadı.

Bu haber 1447 kere okundu.