Aptulika’nın Minik Konukları

16 Kasım 2017 Perşembe 14:11:02

Çankaya Belediyesi Zülfü Livaneli Kültür Merkezi minik ziyaretçilerini ağırladı. Aptulika’nın “Sait Faik’ten Kafka’ya Karikatür Sergisi” çocuklardan yoğun ilgi gördü.

Çankaya Belediyesinin Ankara’nın kültür sanat hayatına yeni bir soluk getirmek için Yıldızevler Mahallesi’nde hizmete açtığı Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde açılan ilk sergi olma özelliğini taşıyan Aptulika’nın “Sait Faik’ten Kafka’ya Karikatür Sergisi” küçükten büyüğe ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Serginin son konukları Liberum Montessori Akademi’nin minikleri oldu. Öğretmenleriyle birlikte gezdikleri sergide karikatür sanatı ile tanışan miniklerin karikatürlere yorumu da en az eserler kadar ironikti.

Okuduğu edebiyatçıların kendi dünyaları ve çevreleriyle ilişkilerini çizgilerle yorumlayan, kitapların yazarını ya da kendisinde bıraktığı izleri çizgilere döken Aptulika, Türkiye’deki rock müziğin yaygınlaşmasında da öncü isimlerden biri.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra çeşitli dergilerde çizim yapan Aptulika, rock tarihinin unutulmaz grup ve solistlerinin portreleriyle tanındı. Politik karikatürden renkli illüstrasyonlara kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan çalışmalarında izleyici ile ilk defa buluşan 150 eser yer alıyor. Sanatseverleri yer yer gülümseten ve kimi zaman düşündüren sergi Çankaya Belediyesi Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde 24 Kasım’a dek görülebilecek.

 

Bu haber 1369 kere okundu.