İlber Ortaylı Çankaya’ya Konuk Oldu

09 Kasım 2017 Perşembe 11:25:50

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen “Atatürk ve Arkeoloji” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Türk Tarih Profesörü İlber Ortaylı Ankaralı vatandaşlarla bir araya geldi.

Çankaya Belediyesi dünyaca ünlü tarihçi İlber Ortaylı’yı ağırladı. Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen konferansa yüzlerce Ankaralı katıldı.

Antik Çağ’da Anadolu’da Tarih ve Arkeoloji temalı konferans dizisi çerçevesinde düzenlenen etkinlik, Ankara Fransız Kültür Merkezi, Ankara Üniversitesi ile Bilkent Üniversitesi’nin Arkeoloji Bölümleri işbirliği ve Çankaya Belediyesi’nin desteğiyle düzenlendi. Vatandaşların saatler öncesinden doldurduğu Çağdaş Sanatlar Merkezi Yaşar Kemal Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte “Atatürk ve Arkeoloji” konusu ele alındı.

Türk tarihi ve Osmanlı İmparatorluğu’na yönelik detaylı analiz ve çalışmalarıyla bir tarih ekolü olan Ortaylı, Atatürk’ün tarihsel çalışmalara verdiği önemi anlatarak Cumhuriyet döneminde yapılan çalışmalardan örnekler verdi. Konuyla ilgili Atatürk tarafından atılan adımları da anlatan İlber Ortaylı, o çalışmaların günümüze yansımaları hakkında bilgiler verdi. Yakın tarihteki arkeolojik kazıların da anlatıldığı konferans, Ortaylı’nın Ankaralılardan gelen sorulara verdiği yanıtların ardından son buldu.  

Bu haber 1652 kere okundu.