Eşitlik İçin Eğitim Sürüyor

14 Ekim 2017 Cumartesi 12:04:06

Çankaya Belediyesi, eşitlikçi toplumun geliştirilmesi ve mevcut eşitsizliklerin giderilmesi amacıyla başlattığı eğitimlere devam ediyor.

Çankaya Belediyesi, eşitlikçi toplumun geliştirilmesi, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinden kaynaklanan dezavantajların giderilmesi ve farklılıkların görünür kılınması amacıyla başlattığı eğitimlere devam ediyor.

Türk Belediyelerinde Eşitlik Politikalarını Güçlendirme Projesi kapsamında ilk olarak “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitici Eğitimi” düzenleyen Çankaya Belediyesi, şimdi de “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Ayrımcılık Eğitimi” vermeye başladı.

“KADIN DOSTU BELEDİYE”

Belediyenin toplantı salonunda personele yönelik düzenlenen eğitimde, Kadın Dostu Kentler Birleşmiş Milletler Programı eski Koordinatörü Ege Tekinbaş, Çankaya Belediyesi’nin Kanada’nın Kadın Dostu Kentler kriterlerine göre değerlendirildiğinde başarılı bulunduğunu belirtti.

Tekinbaş, eşitlikçi yerel yönetim çalışmalarında, toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı bütçeden sokak aydınlatmasına kadar pek çok noktanın önemli olduğunu vurguladı.

“BELEDİYE KAMUYLA BULUŞMAMIZI SAĞLADI”

Kaos GL Derneği kurucularından Ali Erol da, Çankaya Belediyesinin kamuya açık çalışmalar yapabilmelerinde ve kamu ile buluşmalarında önemli katkıları olduğunu belirtti.

İnsanların farklı cinsel yönelimlere bakış açılarının özgüven sorununa yol açabildiğini ifade eden Erol, “Sosyal yaşama dahil olmak toplumsal barış düzleminde söz konusu olabileceği için, yerel yönetimlerden sivil toplum kuruluşlarına; Meclis’ten esnafa kadar her kesime ulaşmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Nisan 2017’de başlayan proje eğitimlerle devam etmesinin ardından 2018 Mayıs’ta düzenlenecek uluslararası bir konferansla sona erecek.

 

Bu haber 1047 kere okundu.