Çankaya’da Bayram Sabahı

01 Eylül 2017 Cuma 11:54:05

Çankaya Belediyesi tarafından Yeşilkent (Mühye) Mahallesi’nde hazırlanan Kurban Satış ve Kesim Alanı, Kurban Bayramı’nın ilk gününde Başkentlilerin tercihi oldu.

Bu yıl 120 kurban çadırında küçük ve büyükbaş hayvan satışlarını özenle yapan esnaf ilk gün getirdikleri hayvanların büyük bölümünü satarken, tercihini Mühye’den yana yapan Ankaralılar da, modern satış ve kesim hizmetlerinden memnun kaldılar.

Çankaya Belediyesince kurban bayramına günler kala Yeşikent Mahallesinde hazırlanan Mühye Kurban Satış ve Kesim Alanı, bayramın ilk günü doldu taştı. Bayram namazının ardından sabahın erken saatlerinde Mühye’ye gelen Ankaralılar, geniş otopark alanından ilkyardım noktasına, sabah çayı servisinden modern kesim alanındaki caraskal sistemine dek kolaylık sağlayıcı hizmetlerden memnun kaldılar.

KURBANLIKLARA ULTRASONLA GEBELİK KONTROLÜ

Kurbanlık hayvanların alana getirilmesi ile birlikte belge, küpe, yaş ve gebelik kontrolü yapan veteriner ekipleri, bayram günlerinde de çalışarak kurbanlık hayvan alan vatandaşların aklındaki soru işaretlerini ortadan kaldırmak için çalıştı.

Bayramın ilk günü kesim miktarının fazla olduğunu dikkate alan ekipler, sürekli temizlik ve ilaçlama yapılan alanda vatandaşların sağlığını gözeterek atık uzaklaştırma çalışmalarına da hız verdiler. 40 personel, 5 çöp kamyonu ile alanı temiz tutmak için çalışan ekiplere, karasinekle mücadele eden ilaçlama ekibi de eşlik etti. Temizlik, ilaçlama ve sağlık ekipleri,  bayram boyunca alanda hazır bulunacak.

YAKALAMA TİMİ DE SAĞLIK EKİBİ DE GÖREV BAŞINDA

Vatandaşların olası taleplerini ön görerek hazırlıklarını yapan Çankaya Belediyesi; Zabıta, Veteriner, Sosyal Yardım,Temizlik, Fen İşleri, Kültür ve Sosyal İşler, Destek Hizmetleri müdürlüklerinden oluşturulan 200 kişilik ekiple bayram boyunca hizmet verecek.

Çok sayıda araç giriş çıkışı olacağı öngörüsüyle satış ve kesim alanının çevresinde 5 bin araçlık otopark hazırlayan Çankaya Belediyesi, Zabıta personeliyle trafiği yönetirken, sağlık ekipleri de yaralanmalara karşı kurdukları ilkyardım hizmeti vermeye devam edecek.

Elden kaçan kurbanlıklar için de hazırlık yapan Belediye, konusunda uzman kişilerden oluşan bir yakalama ekibi kurdu. Kaçan hayvanların insanlara ve çevreye zarar vermeden yakalanması için çalışacak ekipler, ilçenin farklı yerlerinden gelecek talepleri de yerine getirmek üzere hazır bekletilecek.

VATANDAŞA VE ESNAFA GÖNÜLDEN HİZMET

Satış alanına ilk günlerde getirilen 2 bin 500 küçükbaş, 3 bin 600 büyükbaş hayvan girişi yapıldı. Satışların iyi gitmesiyle bin hayvan daha girişi olmasıyla toplam 7 bin kurbanlık alıcılarla buluştu. Getirdikleri kurbanlıkların bir bölümünü bayram öncesi sattıklarını, bayram sabahının ilk saatlerindeki pazarlıkların da olumlu geçtiğini dile getiren esnaf, satışların beklentilerini karşılayacağını ifade ederek Çankaya Belediyesinin hizmetlerinden memnun olduklarını belirtti.

Sabahın ilk saatlerinde getirdikleri kurbanlıkların tamamını satıp çadırlarını sökmeye başlayan satıcıların keyfi ise görülmeye değerdi.

Bilgilendirme broşürlerinden ücretsiz poşet ve otopark hizmetine, kesim sırasının düzeninden çevre temizliğine ve güvenliğine sabah çorbası ve ücretsiz çay servisine alanda yapılan hizmetlerin her geçen yıl daha da güzelleştiğini söyleyen Çankayalılar ise Başkan Alper Taşdelen ve belediye çalışanlarına sorunsuz bir bayram sabahı yaşattıkları için teşekkür ettiler.

Bu haber 1261 kere okundu.