Çocuklar Arkeoloji ve Sanatla İç İçe

15 Ağustos 2017 Salı 10:41:09

Çankaya Belediyesi yaz döneminde çocuklar için farklı aktiviteler düzenlemeye devam ediyor. Bademlidere, Cebeci, Sokullu ve Karapınar Çankaya Evlerinde çeşitli kurs ve etüt programına katılan çocuklar bir günlük Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi gezisinde arkeoloji ve sanatla buluştu.

Çankaya Belediyesi yaz tatili boyunca çocuklara keyifli saatler yaşatmaya devam ediyor. Bademlidere, Cebeci, Sokullu ve Karapınar Çankaya Evlerinde çeşitli kurs ve etüt programına katılan çocuklar bir günlük Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi gezisinde arkeoloji ve sanatla iç içe vakit geçirdi.

Toplam 100 çocuğun katıldığı etkinlik 4 gün sürdü. Çocuklar, kültürel mirasın korunması ve tanıtılması amacıyla Yüksel Erimtan’ın koleksiyonunun sergilendiği, arkeolojinin yanı sıra çağdaş sanat ve müzeciliğe de yer veren özel bir kurum olan Erimtan Arkeoloji ve sanat Müzesi’nde doya doya bir gün geçirdi. Yaz tatilini sosyal ve kültürel etkinliklerle renklendiren Çankaya Belediyesi, müze gezisinin yanı sıra çocukların çömlek boyama, film gösterimi, meditasyon ve yoga gibi etkinliklere katılmasını da sağladı.

Neredeyse tümü Anadolu kökenli, yaklaşık iki bin taşınır eserden oluşan Erimtan koleksiyonunun yer aldığı müzeyi gezen çocuklar, rehberler tarafından da bilgilendirildi. M.Ö. 3 binden Bizans Dönemi’ne kadar uzanan bir zaman dilimini kapsayan koleksiyon, ağırlıklı olarak Roma Dönemi’ne ait eserlerden oluşuyor. Roma Dönemi’ne ait cam eserler; şişeler, kaseler, sürahiler, bardaklar, az sayıda bilezik ve yüzük, mühür kazınmış yüzük taşları (gems) ve sikkeler; altın, gümüş, bronz Hellenistik-Roma ve Bizans Dönemlerine ait koleksiyon içinde öne çıkan gruplar.

Bu haber 1040 kere okundu.