70 Bin Hektar İlaçlandı

20 Temmuz 2017 Perşembe 13:07:51

Çankaya Belediyesi ilaçlama ekipleri 2017 yılı boyunca yaklaşık 70 bin hektarlık alanda uçkun çalışması, bin 500 hektarda ise larvasit çalışması yaptı.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ile artan sivrisinek, karasinek gibi kent zararlılarına karşı çalışmalarına ara vermeden devam eden Çankaya Belediyesi 2017 Ocak ayından Temmuz’un 15’ine kadar 70 bin hektarlık alanda uçkun çalışması yaptı. Belirlediği 30’a yakın jit alanını (sulak alan, bataklık, çöp) kapsayan bin 500 hektarlık alanda ise larvasit çalışması yaptı.

İlçe sınırlarında bulunan 124 mahallenin tamamında kanalizasyonlarda kemirgen ve uçkun mücadelesi yapan ekipler Çankaya’ya bağlı Tohumlar, Evciler, Karahasanlı, Çavuşlu, Kömürcü, Yayla, Akarlar köylerinde de  çalışmalarını gerçekleştirdi. İbadethanelerde dezenfeksiyon çalışması yapan ekipler talepte bulunan kamu kurumlarında da gerekli çalışmaları yapıyor.

Vatandaşlardan gelen şikayetleri de değerlendiren ekipler, 440 22 69 numaralı telefona şikayetlerin bildirilmesi halinde gerekli müdahalenin yapılacağı bilgisini de verdi.