Bine Yakın Kişinin İkinci Adresi 'Çankaya Evleri'

19 Temmuz 2017 Çarşamba 12:58:46

Yaz döneminde de kapılarını kapatmayan Çankaya Belediyesi Çankaya Evleri hobi ve çocuklara yönelik kurslarla bine yakın kursiyere hizmet veriyor.

Çankaya Belediyesinin ilçenin dört bir yanında bulunan ve 7’den 70’e her yaştan Çankayalıya hizmet verdiği Çankaya Evleri yaz dönemi 882 kişinin ikinci adresi oldu. Özellikle çocuklara yönelik kurs programlarının ağırlıklı olduğu yaz döneminde, yetişkinler için de hobi kursları yer alıyor. 2016-2017 eğitim öğretim yılı boyunca 20 bin 238 kişinin faydalandığı Çankaya Evlerinde yaz dönemi: çocuklar için resim, heykel, seramik, gitar; yetişkinler için on parmak  klavye, gitar, bağlama, ud, ritim, bilgisayar işletmenliği, çini, el sanatları, karakalem, İngilizce, İspanyolca ve Rusça dersleri veriliyor. Eğitimler Ata, Cebeci, Bademlidere, Emek, Öveçler, Sokullu, Bayraktar, Karapınar, Maltepe, Ümitköy, Türkkonut, Çayyolu Çankaya Evlerinde gerçekleştiriliyor.

Alanında uzman eğitmenler tarafından gerçekleştirilen kurslara katılan yetişkinler Çankaya Evlerinin tatile gidemeyenler için farklı seçenekler sunuyor olmasından memnun olduklarını söyleyerek, “Yaz dönemi bu uzun günleri yeni birşeyler öğrenerek geçirmek daha keyifli oluyor” dedi. Bilgisayar kursuna ilgi duyan çocuklar da teknolojiyi daha verimli kullanmak için kursa geldiklerini belirtti. 

Bu haber 780 kere okundu.