Çankaya’nın Yeşil Alanları Her Geçen Gün Büyüyor

14 Temmuz 2017 Cuma 13:25:29

Birbiri ardına yeni parklarının açılışını yapan Çankaya Belediyesi, bir yandan da ağaç dikim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Çankaya Belediyesi, yaz aylarını ilçenin yeşil dokusunu artırma çalışmalarıyla değerlendiriyor. Bir yandan yeni parklar tamamlanarak halkın hizmetine sunulurken bir yandan da ağaçlandırma çalışmaları sürüyor.

ÇANKAYA’NIN YEŞİLİ ARTIYOR

Yeşil alan ve park zengini Çankaya’da ağaçlandırma çalışmaları hız kesmiyor. İlçenin birçok noktasını fidan dikerek ağaçlık alana çeviren Çankaya Belediyesi ekipleri, uygun olan noktaları değerlendiriyor. İlçe genelinde belirlenen ağaçlandırma alanlarına Haziran ve Temmuz ayının ilk haftasında Huş, Dişbudak, Ters Dut, Selvi, Mavi Ladin, Batı Mazısı, Batı Ladin, Ovaakçaağaç, Çınar ve Meşe olmak üzere 406 ağaç dikimi gerçekleştirildi.

9 BİN 747 ÇALI GRUBU DİKİLDİ

Belediye ekipleri ağaçlandırmanın yanı sıra park ve yeşil alanlara çalı grubu dikimlerini de sürdürüyor. Taflan, Berberis, Mahonya, Bodur Alev Çalısı, Şimşir Bodur Karaçam, Kızılcık, Keçisakalı ve Kelebek Çalısı olmak üzere 9 bin 747 adet çalı grubu bitkisi diken Çankaya ekipleri, 2 ayda 10 bini aşkın bitki ile kentin yeşil alan miktarını artırdı.

Çankaya Belediyesi’nin çalışmaları yaz ayları boyunca devam edecek. 
 

Bu haber 704 kere okundu.