Kadınlar Haklarını Öğreniyor

25 Haziran 2017 Pazar 17:18:11

Çankaya Belediyesinin hak ihlallerinin önüne geçme amacı taşıyan “Kadının İnsan Hakları Eğitimi”ne katılan kadınlar, sertifikalarını aldı.

Sosyal ve ekonomik hakların bilincine varılmasını amaçlayan eğitime katılan Yenimahalle Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri de eğitimlerini belgelendirdi.

Kadınların sosyal hayata ve istihdama eşit katılımını sağlayıcı hizmetleri dolayısıyla “Mor Bayrak” sahibi olan Çankaya Belediyesi, hak ihlallerinin önüne geçme amacı taşıyan “Kadının İnsan Hakları” eğitimleri veriyor. Aralarında Yenimahalle Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerinin de bulunduğu eğitime katılan 21 kadın, sertifikalarını Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner’in elinden aldı.

Çankaya Belediyesinin Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği ile imzaladığı işbirliği protokolü kapsamında 16 hafta süren eğitimi alan kadınlar, sosyal ve ekonomik haklar, şiddete karşı ne yapabileceği, şiddete uğrayan bir kadına nasıl yardım edilebileceği ve nerelere başvurulabileceği konularında bilinçlendi.

EĞİTİMLER EYLÜL'DE YENİDEN BAŞLAYACAK

Çankaya Belediyesinin 8 Mart’ta imzaladığı protokolün ardından Çankaya Belediyesi Sokullu Çankaya Evi’nde ve Yenimahalle Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’nde düzenlenen eğitimler, Eylül ayından itibaren yeniden başlayacak.

Kadının insan haklarına ilişkin ulusal ve uluslararası metinlere, anayasal ve medeni haklara, ekonomik, cinsellik ve doğurganlık üzerine ayrıntılı bilgilendirmelerin yapıldığı eğitimde, toplumsal cinsiyet eşitliği inceleniyor. Eğitimde, toplumsal cinsiyete duyarlı çocuk yetiştirme, kadın hareketi ve feminizm ile kadın örgütlenme biçimleri de yer alıyor.

18 yaşını dolduran tüm kadınların ücretsiz olarak katılabileceği eğitimi almak isteyenler, semtlerde bulunan Çankaya Evleri’ne ve Çankaya Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne başvurabiliyor. 

Bu haber 1186 kere okundu.