"Çankaya Evleri"nde Yıl Sonu Sergileri Devam Ediyor

23 Mayıs 2017 Salı 11:22:11

Çankaya Belediyesi Çankaya Evleri’ne devam eden kursiyerlerin el emeklerinin görücüye çıktığı yılsonu sergileri devam ediyor.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in de ziyaret ettiği sergilerde ahşap boyamadan heykele, keçe eşyalardan tablo ve takılara kadar pek çok el emeği ürün büyük beğeni topluyor.

Çankaya Belediyesinin ilçenin 22 ayrı noktasında hizmete açtığı ve Çankayalılara hobiden meslek edindirmeye kadar pek çok alanda eğitim veren Çankaya Evlerinin yılsonu sergileri, Mürsel Uluç ve İsmail Cem Çankaya Evleri’nde düzenlenen sergilerle devam ediyor. Ahşaptan heykele; keçe eşyalardan tablolara kadar el emeği ürünlerin tam not aldığı sergilerde, koro ve dans gösterileri de ilgi topluyor.

İlk olarak Mürsel Uluç Çankaya Evi’nde düzenlenen ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in de katıldığı sergiye vatandaşların ilgisi büyük oldu. Kursiyerlerden oluşan Türk Halk Müziği Korosu’nun mini konseriyle başlayan etkinlik daha sonra el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği salonların gezilmesiyle sürdü. Değişik hobi sınıflardan yüzlerce ürünün yer aldığı stantları büyük bir ilgiyle gezen Taşdelen, kursiyerlerle de bol bol sohbet edip fotoğraf çektirdi.

Yılsonu sergi ziyaretlerini İsmail Cem Çankaya Evi’yle sürdüren Başkan Taşdelen yine kursiyerlerin sevgi ve ilgi odağı oldu. Konser ve dans gösterisinin ardından İsmail Cem Çankaya Evi’ndeki fotoğraf ve resim sergilerini gezen Taşdelen, yapılan işlerin profesyonel nitelik taşıdığını belirterek “Bundan gurur ve mutluluk duyuyorum” dedi.

ÇANKAYA EVLERİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Çankaya Evlerinin hem Çankayalılar hem de belediye açısından önemli olduğunu kaydeden Taşdelen, “Çünkü sizler buralarda üretiyor ve mutlu oluyorsunuz. Belediye olarak birincil hedefimiz yurttaşlarımızı mutlu etmek ve Çankaya Evleri bunun önemli bir adımını oluşturuyor. Buralarda gerek sosyalleşme gerek kişisel gelişim açısından gördüğünüzü söylediğiniz fayda, bizleri daha yeni ve daha kapsamlı Çankaya Evleri yapmaya; buralardaki kurs ve eğitimleri çeşitlendirmeye yöneltiyor” dedi.

Çankaya Evlerinin Mustafa Kemal’in ilçesi olan Çankaya’da aydınlanmanın, çağdaş düşüncenin, Atatürk’ün izinden gidenlerin merkezi olduğunu vurgulayan Taşdelen, “Var olan Çankaya Evlerini yenilediğimiz gibi başkalarını da açıyoruz. Çünkü görüyoruz ki, buradaki çalışmalar karanlık günlerde aydınlığı temsil ediyor, imkân olunca neler yapılabileceğini göstererek umut dağıtıyor” diye konuştu.

İsmail Cem Çankaya Evi’nin talebi karşılamakta yetersiz olduğunun farkında olduklarını kaydeden Taşdelen, “İşte bu nedenle Oran’da 4 bin metrekare kapalı alanı olan ve ilçenin en büyük Çankaya Evi’ni yapıyoruz. Bittiğinde sadece Ankara’nın değil, Türkiye’nin de en büyük, kapsamlı ve fonksiyonlu sosyal donatı merkezlerinden biri olacak” dedi. Kursiyerlerin çalışmalarını tek tek inceleyen ve çalışmalar hakkında eğitmenlerden bilgi alan Başkan Taşdelen, daha sonra kursiyerlerle toplu fotoğraf çektirdi.

Bu haber 1295 kere okundu.