Çankaya’nın Tepesine Dev Türk Bayrağı

26 Eylül 2016 Pazartesi 13:23:44

Yeni park çalışmalarını aralıksız sürdüren Çankaya Belediyesi, Dikmen’de yapımı süren “Çayda Çıra Parkı” nda 30 metre yüksekliğinde ve 56 metrekare büyüklüğünde dev Türk Bayrağını göndere çekti.

Dikmen’de yapımı süren parka dev bayrak dikildi. Çankaya Belediyesi’nce 10 bin 700 metrekarelik alan üzerine kurulan ve “Çayda Çıra” adı verilen park Dikmen’in en yüksek noktasında bulunuyor.

TAŞDELEN DÜĞMEYE BASTI

Yapımı devam eden yeni parkta Türk Bayrağını Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen göndere çekti. 1230 metrelik rakımıyla Ankara’nın hemen hemen tüm bölgelerinden görünebilecek konumda olan bayrak, Taşdelen’in düğmeye basması ile göndere yükseldi. 30 metrelik direk üzerinde yükselen 56 metrekarelik dev bayrak Ankara’nın üzerinde dalgalanmaya başladı. 

Kısa süre sonra açılışı yapılarak bölge halkına hizmet verecek olan park, spordan sosyal etkinliklere, çocuklara ve gençlere yönelik alanlardan oturma gruplarına kadar birçok özelliği ile göz dolduracak nitelikte.

TÜRK BAYRAĞININ ALTINDA ŞEHİR MANZARASI

7 bin metrekarelik yeşil alanı ile dikkat çeken ve 2 bin 500 metrekaresi çim alan olan Çayda Çıra Parkı’nda, koşu yolu, kondisyon alanı, çocuk oyun alanı ve kayma tepeleri bulunacak. Çok sayıda oturma grubu ile 7 adet kamelyası da bulunacak olan park, dev Türk Bayrağının altında eşsiz manzarasıyla bölge halkına huzurlu bir ortam sunacak.
 

Bu haber 1313 kere okundu.