Çankaya'ya Yeni Baharevleri Geliyor

27 Ağustos 2016 Cumartesi 11:15:59

Çankaya Belediyesi’nin yaşlı nüfusa yönelik sosyal imkanlar sunduğu Baharevlerinin sayısı 5’e çıkıyor.

Ayrancı, Cebeci ve Oran Baharevlerinden sonra bu yıl Dikmen ve Bayraktar’a da Baharevi açılacak. Yeni Baharevleri, yapımı devam eden Bayraktar Çankaya Evi ile Dikmen’de yapımı süren Çankaya Evi içerisinde faaliyet gösterecek. Baharevleri, sağlık seminerlerinden konserlere, gezilerden film gösterimlerine dek farklı alanlarda sosyal ve kültürel etkinliklerle vatandaşları buluşturuyor.

Çankaya Belediyesi’nin Ayrancı, Cebeci ve Oran semtlerinde hizmet verdiği Baharevlerine iki yeni Baharevi daha ekleniyor. Yeni Baharevleri Eylül ayında Bayraktar Mahallesi’nde, Ekim ayında Dikmen’de açılacak. Yaşlı nüfusu akranlarıyla bir araya getiren ve vatandaşların hoşça vakit geçirebilmeleri için birçok etkinliğin düzenlendiği Baharevlerinde, yılbaşı, Yaşlılar Haftası, Dünya Kadınlar Günü gibi özel günlerde de konser ve söyleşiler gerçekleşiyor.  Baharevlerinde, konusunda uzman kişiler tarafından güncel olaylara ve sağlıkla ilgili konulara ilişkin bilgiler de veriliyor.

Birinci basamak hemşirelik hizmetlerinin verildiği Baharevlerinde, konukların torunlarını getirebileceği çocuk oyun odaları da bulunuyor. Fiziksel egzersizlerin eğitimci eşliğinde yapılabildiği, satranç, tavla gibi aktivitelerin yer aldığı Baharevleri, Alzheimer, geriatri, hipertansiyon, diyabet gibi sağlık konularındaki seminerlere de ev sahipliği yapıyor. 

Bu haber 692 kere okundu.