İlk Yedi Ayda 3 Bin 592 Yeni İşyeri

17 Ağustos 2016 Çarşamba 11:03:00

İşyeri açmak isteyen yatırımcılar için tercih edilen Çankaya, 2016 yılının ilk yedi ayında 3 bin 592 yeni işletmeye ruhsat verdi.

Çankaya Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nün yayınladığı rapora göre, yılın ilk yedi ayında ilçede 3 bin 592 yeni işyeri açıldı. Çankaya’da yeni açılan işletmelerin 3 bin 176’sı market, büro, kuaför, pastane, lokanta, konfeksiyon gibi sıhhi işyeri, 292’si depo, ilaçlama, imalathane gibi gayri sıhhi işyeri, 124'ü ise güvenliğe tabi eğlence ruhsatı için belediyeye başvurdu.

Bir işletmenin uyması gereken her koşulun incelenerek verildiği ruhsatlar, daha sonra da işletmenin uygunluğu açısından ruhsat denetim ekipleri ve zabıta tarafından da kontrol ediliyor. Çankaya Belediyesi denetim ekipleri, sadece Temmuz ayında 481 işyerinin ruhsat kontrolünü de gerçekleştirdi.

ESNAFA HEDİYE

Çankaya Belediyesi yeni dönemde işyerlerinin kapısını yeni açan esnafa ayrıca özel yapım nazar boncuklu hayırlı olsun çerçevesi hediye etmeye devam ediyor. Çankaya Belediyesi’nin Ahşap Çocuk Oyuncakları Atölyesi’nde engelliler tarafından yapılan çerçeve içinde verilen hediyeyi kabul eden esnaf da nazar boncuğunu işyerlerine asıyor. 

Bu haber 721 kere okundu.