“Filizler”e Belediye Çalışanlarından Tam Destek

12 Temmuz 2016 Salı 11:24:26

Çankaya Belediyesi’nin, Ankara’da öğrenim gören üniversite öğrencilerine maddi destek sağlamak amacıyla başlattığı “Çankaya’nın Filizleri” projesi, her geçen gün büyüyor. Vatandaşlarla kurulan dayanışma köprüsünden bugüne kadar 200 öğrenci faydalandı.

Çankaya Belediyesi, Ankara’da öğrenim gören üniversite öğrencilerine sahip çıkıyor. Maddi güçlük çeken öğrenciler için “Çankaya’nın Filizleri” projesini başlatan Çankaya Belediyesi, apartman, site, alışveriş merkezi yönetimleri ile işyeri sahipleriyle dayanışma köprüsü kurdu. Bir zincirin halkaları gibi gün be gün büyüyen projeye, Çankaya Belediyesi çalışanları da destek veriyor. Başta Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen olmak üzere meclis üyeleri ve birim müdürlükleri de öğrenciler için seferber oldu.

Gönüllülük esasına dayalı olarak yürütülen projede, 37 üniversite öğrencisi Çankaya Belediyesi’nde görev yapanlar tarafından destekleniyor. Müdürlüklerin çalışanları ile birlikte destek verdiği Çankaya’nın Filizleri’ne destek yıl boyunca sürüyor. Protokol gereği 10 ay 300 TL olarak belirlenen burs desteğini, dileyen gönüllüler 12 ay şeklinde de verebiliyor. Öğrencilerin kitap ve benzeri ihtiyaçlarını karşılamaları için kesintisiz burs vermeyi tercih eden Çankaya Belediyesi çalışanları, önümüzdeki öğrenim döneminde daha fazla sayıda öğrenciye destek olabilmeyi istediklerini belirterek, vatandaşları da üniversite öğrenimi görürken maddi zorluk çeken öğrencilere destek olmaları çağrısında bulunuyor.

PROJEYE DESTEK ÖĞRENCİLERE UMUT OLUYOR

İhtiyaç sahibi öğrencilerle burs verenleri buluşturmaktan mutluluk duyduklarını belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Apartman ve site sakinlerinin yanı sıra iş yeri sahiplerinin de projemize destek vermesi öğrencilerimiz için umut oluyor. Öğrencilerin gelecek planlarına el birliği ile katkıda bulunuyoruz. Bizim kültürümüzde dayanışma ve paylaşma vardır. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimize iyi eğitim almaları yolunda kilometre taşları olmak hepimiz için sevindirici bir durum. Bu projeyi önemli bir proje olarak görüyor; sitelere, işyerlerine, mağazalara, şirketlere, kurumlara bir öğrenci de siz okutun diyoruz” diye konuştu. Taşdelen projeye destek veren apartman, site ve işletmeleri de ziyaret ederek kapılarına, o yerin bir öğrenci okuttuğunu belirten plaketi çakıyor

BAŞVURULAR BELEDİYE’YE

“Çankaya’nın Filizleri” projesine katılarak burs vermek isteyenlerin Çankaya Belediyesi ile irtibata geçmeleri gerekiyor. Vatandaşlar, Belediye’nin, Mithatpaşa Caddesi 52 numarada bulunan Çankaya Halk Sağlığı Merkezi adresinden ve 0850 455 02 65 numaralı telefondan bilgi alabiliyor.

Ayrıca, Belediyenin internet sitesinden burs verilecek öğrencilerde aranan şartlar ile apartman ve site sakinlerinin projeye nasıl katkı vereceklerine ilişkin bilgilere de ulaşılabiliyor.

Bu haber 680 kere okundu.