Larva Mücadelesinde Minik Balıklar İş Başında

27 Haziran 2016 Pazartesi 10:54:43

Halk sağlığı ve çevre sağlığını korumak için ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdüren Çankaya Belediyesi’nden farklı bir proje daha.

Ahlatlıbel Spor ve Dinlenme Tesisleri içerisinde yer alan biyolojik göleti Aphanius’lar temizleyecek…

Çankaya Belediyesi ilaçlama çalışmalarında yeni bir projeyi hayata geçirdi. Halk sağlığı ve çevre sağlığı adına ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdüren Çankaya Belediyesi, biyolojik göletlerde Aphanius balıklarıyla birlikte çalışacak.

Sivrisinek larvası yiyerek beslenen Aphanius’lar, Çankaya Belediyesi yetkililerinin 3 aylık çalışması sonucu Çankaya’ya getirildi. Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü Hidrobiyoloji öğretim üyelerinden Prof. Dr. Güler Ekmekçi ve Araştırma Görevlisi Baran Yoğurtçuoğlu’ndan alınan görüş doğrultusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nden alınan balık taşıma izniyle getirildi. Yetkililer, endemik bir tür olan Aphanius’ların sadece İç Anadolu havzası içerisinde taşınabildiğine dikkat çekti.  

Aphanius’larla yapılacak çalışmanın ekolojik bir larva mücadele yöntemi olduğunu belirten yetkililer, biyolojik gölete 300 balığın bırakıldığını söyledi. 
 

Bu haber 1338 kere okundu.