Koyuncu İçin Sokağa Şarkılar Söylendi

26 Haziran 2016 Pazar 12:04:58

Laz müzisyen Kazım Koyuncu, aramızdan ayrılışının 11. yıl dönümünde sevenleri tarafından “Sokağa Şarkı Söylüyoruz” etkinliğiyle anıldı.

2005 yılında 33 yaşındayken aramızdan ayrılan müzisyen Kazım Koyuncu anısına düzenlenen ve Çankaya Belediyesi’nin desteklediği “Sokağa Şarkı Söylüyoruz” etkinliği, Sakarya Caddesi’nde gerçekleştirildi.

Geleneksel Karadeniz müziğini rock müzik ile sentezleyerek kendi tarzını yaratarak müzik severlerin gönlünde taht kuran Kazım Koyuncu’yu anma etkinliğine, sanatçı ve edebiyatçıların yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Rant için doğayı talan eden projelere, nükleer santrallere ve HES’lere karşı mücadele çağrılarının yapıldığı etkinlikte, dere, orman ve yaylalarıyla doğanın korunması gerekliliği vurgulandı.

Artvin Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Yaylaların Kardeşliği Platformu, Munzur Koruma Kurulu, Bakırtepe Çevre Platformu, AKA-DER, Halkevleri, Denizin Çocukları ile Artvin Kalkınma ve Eğitim Vakfı işbirliğiyle düzenlenen etkinlik, şarkılarla sürdü. Kazım Koyuncu’nun eserleri ve Karadeniz şarkıları hep bir ağızdan söylendi.

 

Bu haber 689 kere okundu.