Taşdelen’den Öğrencilere Karne Sürprizi

25 Haziran 2016 Cumartesi 11:55:33

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Çankaya Evlerinde etüt ve çeşitli kurslardan yararlanan çocuklara karne hediyesi verdi. Karnelerini alan 230 çocuk, hem Aqua Vega’da hem de at çiftliğinde farklı dünyalar keşfetti.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen karnelerini alan çocuklara unutamayacakları ödüller armağan etti. 2015-2016 yılı eğitim dönemini tamamlayan 230 çocuk, hem Aqua Vega’da hem de at çiftliğinde farklı dünyalar keşfetti.

Çankaya Belediyesi Bademlidere, Mimarsinan, Umut, Cebeci, 100. Yıl, Mürsel Uluç, Karapınar ve Öveçler Çankaya Evlerindeki etüt ve kurslardan yararlanan çocukların yanı sıra mahalleli diğer çocukların da katıldığı Karne Şenliği iki gün sürdü. İlk gün Nata Vega Outlet içerisinde yer alan Aqua Vega’da vakit geçiren çocuklar, su altı dünyasıyla tanıştı. Çocuklar, 4.5 milyon litre su kapasitesine sahip, 98 metre uzunluğundaki Aqua Vega’da, köpekbalıklarından koi balıklarına, Napolyon balıklarından palyaço balıklarına kadar yüzlerce çeşit balığı keşfetti; 24 farklı akvaryumun yer aldığı Aqua Vega’nın ardından beyaz perde keyfi yaşadılar.

Çocuklar diğer gün ise Ankara’nın Kazan ilçesinde bulunan Düş Yolcusu At Çiftliği’nde doğa ile iç içe bir gün geçirdi. At binme, uçurtma, hazine avı (harita okuma), seramik, kırkayak oyunu, bez boyama, pandomim gibi etkinliklerle vakit geçiren çocuklar gönüllerince eğlendiler.

“ÇOCUKLARIMIZA KATKI VEREBİLİYORSAK NE MUTLU BİZE”

Çankaya Belediyesi’nin eğitim alanıyla ilgili her türlü çalışmada yer alacağını dile getiren Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de, “Önceki yıl 70 okulumuzu yeniledik, bu yıl ise 80 okulumuzu yenileyeceğiz. Çocuklarımızın daha iyi binalarda eğitim alması bizim için önemli. Bununla birlikte çocuklarımıza 250 bin kitap hediye ettik. Okullarını bitiren ve karnelerini alan çocuklarımıza güzel bir sürpriz yapmak istedik. Başarılarını, iki günlük şenlikle ödüllendirmek istedik. Çocuklarımız için yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerle onların geleceğine katkı verebiliyorsak ne mutlu bize” diye konuştu.
 

Bu haber 750 kere okundu.