Taşdelen’den Çerkeslere İftar

24 Haziran 2016 Cuma 13:46:31

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Kafkas Dernekleri Federasyonu ve Çerkes Derneği çatısı altında bir araya gelen Çerkeslere iftar verdi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarına iftar daveti vermeye devam ediyor. Yaşamkent’te Çankaya Belediyesi Maykop Parkı içerisinde yer alan tesislerde kurulan iftar sofrasında Çerkezleri ağırlayan Başkan Taşdelen, gelenekselleştirdikleri iftar buluşmalarının dostluğun ve dayanışmanın bir örneği olduğunu belirtti.

İftar yemeği sonrası yaptığı konuşmada konuklarını selamlayan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ramazan ayının barışın, kardeşliğin ayı olmasını diledi. Sofrayı ve lokmayı paylaşmanın önemine değinen Taşdelen, ülkemizin geçtiği zor koşullardan da söz ederek, birlik dayanışma ve kardeşlik duygusu ile her zorluğun aşılacağını ifade etti.

Başkan Alper Taşdelen’in her etkinliklerinde yanlarında olduğunu, kendilerine her konuda destek verdiğini belirten Çerkes Derneği Başkan Yardımcısı Murat Ertan, “Bir Çerkes dostu olan Başkanımız Taşdelen’e iftar yemeği buluşması için de ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

Ramazan ayının barış ve dayanışmaya vesile olmasını dileyen Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı Yaşar Aslankaya ise sınır komşulardaki ülkelerden gelen Çerkes soydaşları için başlattıkları kampanyadan söz ederek, “Her konuda olduğu gibi, bizleri yalnız bırakmadığı için Alper Taşdelen’e teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli ve Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı iftarda, dernek üyelerinden Suzan Arı koleksiyonunun en değerli parçası olduğunu söylediği ressam Meral Fidan tarafından yapılmış Çerkes düğünü tablosunu derneğe armağan etti.

Bu haber 489 kere okundu.