Çankaya Belediyesi’ne IVSA’dan Plaket

27 Mayıs 2016 Cuma 11:23:13

“Kedi ve köpeklerde davranış bilimi ve davranış sorunlarına klinik yaklaşım” çalıştayı ilk kez düzenlendi. Çalıştay sonrası Çankaya Belediyesi’ne de sokak hayvanlarına yönelik çalışmalardan dolayı plaket verildi.

“Kedi ve köpeklerde davranış bilimi ve davranış sorunlarına klinik yaklaşım” çalıştayı Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrenci topluluklarından Uluslararası Veteriner Öğrencileri Birliği (IVSA Ankara) tarafından Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanlığı, Muğla Veteriner Hekimler Odası, Çankaya Belediyesi ve Bodrum Belediyesi’nin katkılarıyla 20-23 Mayıs 2016 tarihleri arasında Bodrum’da düzenlendi.

Türkiye’de “kedi ve köpek davranışları” alanında uluslararası katılımlı ilk bilimsel etkinlik olma özelliği taşıyan çalıştaya, davetli konuşmacılar olarak kedi ve köpek davranışları biliminde dünyanın önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Gonçalo da Graça Pereira (Avrupa Hayvan Refahı ve Davranışları Derneği Başkan Yardımcısı. Avrupa Veteriner Klinik Etoloji Topluluğu Başkan Yardımcısı) ve Almanya Hanover Veteriner Üniversitesi’nde hayvan davranışları ve refahı konusunda doktora derecesi almış olan Dr. Yasemin Salgırlı Demirbaş katıldı.

Etkinlikte kedi ve köpeklerin genel davranış özellikleri, davranış bozukluklarına klinik yaklaşım, barınak köpeklerinin eğitim ve rehabilitasyonu ile ilgili konular üzerine yapılan sunum ve eğitimler katılımcılar tarafından büyük ilgi ile karşılandı.  Çankaya Belediyesi’ne de sokak hayvanlarına yönelik çalışmalardan dolayı plaket verildi.
 

Bu haber 811 kere okundu.