Çankaya Evlerinde Keyifli Yılsonu Sergisi

25 Mayıs 2016 Çarşamba 12:00:19

Çankaya Belediyesi’ne bağlı “Çankaya Evleri”nde yılsonu sergileri birer birer görücüye çıkıyor.

İlçe genelinde hizmet veren 21 Çankaya Evi’nde kişisel gelişim, hobi ve meslek edindirme kurslarına giden binlerce Çankayalı, yıl boyu öğrendiklerini ve edindikleri becerileri dostları ve öğretmenleriyle paylaşıyor, eserlerini görücüye çıkarıyor

Alper Taşdelen: “Çankaya’nın her noktasına eşit, ayrımsız ve kaliteli hizmet götürmek için yola çıktık. Hesap vereceğimiz ve önünde eğileceğimiz tek mecranın halkımız olduğunu bilerek hiç durmadan çalışıyoruz”

Çankaya Belediyesi’nin büyük projelerinden Çankaya Evlerinde yılsonu etkinlikleri devam ediyor. Yabancı dilden ahşap boyamaya, nakıştan bilgisayara kadar birçok alanda yıl boyunca eğitim alan Çankayalıların emekleri yılsonu sergileri ile vatandaşlarla buluşuyor. Geçtiğimiz hafta Çiğdem, Yüzüncüyıl ve Cebeci Çankaya Evlerinde düzenlenen yılsonu sergileriyle başlayan etkinlikler, Emek ve Bademlidere Çankaya Evleri’nin yılsonu programlarıyla devam etti. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya’nın da katıldığı programlar renkli görüntülere sahne oldu.

TAŞDELEN: “DESTEĞİNİZLE BÜYÜYORUZ” 

Yoğun programına rağmen yılsonu etkinliklerine katılan ve hem kursiyerlerle hem de vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Taşdelen, Çankaya Halk Eğitim Merkezi ile güzel bir işbirliği yürüttüklerini ve çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi. Emek Çankaya Evi kursiyerlerinin emeklerinin beğeniye sunulduğu resim ve fotoğraf sergisini çok beğendiğini ifade eden Taşdelen kursiyerlere, “Bu kurslarda öğrenilen her bilgi, üretilen her eser bizim için mutluluğun kaynağı. Kendinizi mutlu edecek etkinliklere Çankaya Belediyesi’nin aracılığıyla ulaşmayı tercih ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Emeğinize ve yüreğinize sağlık” sözleriyle seslendi.

Bademlidere Çankaya Evi’nde çocukların büyük ilgisiyle karşılanan Başkan Taşdelen, burada ağırlıklı olarak çocuklara yönelik etüt eğitimi verildiğini hatırlatarak “Burayı, gelecek yıl içinde daha büyük ve modern bir şekilde yeniden inşa etmeyi düşünüyoruz. Planlarımızı buna göre yapıyoruz. Çocukların aldığı kaliteli ve bilimsel eğitimin yanı sıra sayısı şimdilik az olan yetişkinlere yönelik kursların sayısını da artıracağız” dedi. Etkinliğe katılan vatandaşların bölgelerinde belediye otobüsü ve toplu taşıma sorunu olduğunu iletmesi üzerine konunun Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olduğunu hatırlatan Taşdelen, “Sizler Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçin. Biz de belediye olarak sizin için başvuruda bulunalım, bu sorunu birlikte çözmeye çalışalım” diye konuştu. Gösterilerin ardından tüm sergileri tek tek gezen Taşdelen, eserleri bulunan kursiyerlerle çalışmaları hakkında sohbet ederek bol bol fotoğraf da çektirdi. Etkinliğin bitişinde çocuklara Çankaya Belediyesi Çocuk Kitapları Serisinin en yeni seti olan “Tükenmez Hayatlar” adlı set dağıtıldı.

Bu haber 874 kere okundu.