TOKİ, ÇSM’ye Girdi

03 Mayıs 2016 Salı 13:48:04

Başkentin sanat nabzını tutan Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, Mayıs ayını TOKİ: Tedirgin, Obsesif, Kadının İnisiyatifi’nin “İlk Sergisi” adlı karma resim sergisiyle selamladı.

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, yeni bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor. Genç sanatçılar Fergana Kocadoru, Merve Altın ve Özkan Köse’nin farklı teknik ve akımları birleştiren eserlerinden oluşan sergi, çok sayıda sanatseverin katılımıyla açıldı.

Alt metinlerinde, birbirine zıt toplumsal cephelerin kadın bedeni üzerinden başlattıkları toplumsal dönüşüme ve faili değil kurbanı marjinalleştiren politikalara odaklanan eserlerin yer aldığı “İlk Sergisi” sanatçıların ortak ifadesiyle “Bu tehlikeli baskının farkında olan ama kaçmak yerine onu kovalayan olmayı ilke edinmiş TOKİ İnisiyatifi’nin de ilk sergisi. Yaklaşık 60 resmin yer aldığı sergi, ÇSM Füreya Koral Sergi Salonu’nda 10 Mayıs’a kadar gezilebilir.