Ankara Gönüllü Takımı Çocuklarla Şenlikte

01 Mayıs 2016 Pazar 13:49:05

Çankaya Belediyesi’nin de destek verdiği Ankara Gönüllü Takımı 7. Çocuk Şenliği ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisleri’nde gerçekleşti. Çocuklar oyunlarla gün boyu keyifli vakit geçirdi.

Ankara’daki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerin oluşturduğu Ankara Gönüllü Takımı (AGT), ders çalıştırdıkları, üniversite bilinci kazandırdıkları, kültürel anlamda gelişmelerine katkı sundukları çocuklarla 7. Çocuk Şenliği’nde buluştu. Çankaya Belediyesi’nin de destek verdiği şenlikte buluşan Ankara Gönüllü Takımı, gönüllü üniversite öğrencilerinden oluşuyor. Abla, ağabey olarak destek sundukları çocukları kardeş gören üniversiteliler, onlara her alanda yardımcı ve yol gösterici olmaya özen gösteriyorlar.

Üniversitede edindikleri bilgileri, toplumun her alanında paylaşma amacıyla faaliyette bulunan AGT öğrencileri, özellikle bilgiye ulaşmada güçlük çeken ilkokul ve ortaokul öğrencilerine dersleri ve sınavları konusunda destek veriyor; sosyal ve kültürel deneyimlerini paylaşıyorlar.

ODTÜ Mezunları Derneği’ne bağlı olarak sürdürdükleri çalışmalarını, kendilerine ihtiyaç duyan kardeşlerine el uzatarak ulaştırmayı amaçlayan AGT öğrencileri, bunu sıcak ve sevgi ortamı sağlayarak yapıyorlar. AGT öğrencileri, dostluk ve sevgiyle bir araya geldikleri çocuklarla bu defa ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesislerinde buluşarak 7. Çocuk Şenliği’nde doya doya bir gün geçirdiler. Origami, el boyama ile baskı, balonlara şekil verme, çim adam, deney, bileklik yapımı gibi etkinlikleri birlikte yapan çocuklar ve üniversiteliler, çeşitli oyunlar ve zumba dansı ile eğlenceye doydular.

Bu haber 905 kere okundu.