İşçi Filmleri Festivali Başlıyor

01 Mayıs 2016 Pazar 13:41:55

“BARBARLIĞA KARŞI UMUT”

Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 11. kez sinemaseverlerle buluşuyor. Destekleyicileri arasında Çankaya Belediyesi’nin de bulunduğu festivalin bu yılki başlığı, “Barbarlığa Karşı Umut Öyküleri”.

Destekleyicileri arasında Çankaya Belediyesi’nin de bulunduğu Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 11. kez sinemaseverlerle buluşuyor. İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’da eş zamanlı olarak gerçekleşecek festivalde bu yıl “Barbarlığa Karşı Umut Öyküleri” teması ile toplam 60 film gösterilecek.

“GERİDE KALANLAR”

2 Mayıs 19.00’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleşecek açılış programını oyuncu Mert Fırat ve Çiğdem Sezgin sunacak. İstanbul CHP Milletvekili Şafak Pavey’in hazırladığı, 10 Ekim’de Ankara’da yaşanan patlamayı konu edinen“Geride Kalanlar” belgeseli gösterilecek.

Tüm gösterimlerin ücretsiz olduğu festivalde, uluslararası filmlerin yanı sıra, “Toz Bezi”, “Abluka”, “Sarmaşık “, “Nefesim Kesilene Kadar”, “Rüzgarın Hatıraları” gibi son dönem kurmaca filmler de yer alacak.

Aralık sonuna kadar Türkiye turuna çıkmasının ardından İngiltere ve KKTC’de de gösterimler yapacak festivalin ayrıntılı programına www.iff.org.tr adresli internet sitesinden ulaşılıyor. 

Bu haber 707 kere okundu.