Genç Yazarlar Çankaya’da Buluştu

03 Mart 2016 Perşembe 13:30:28

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, British Council tarafından düzenlenen “Yazarlar Buluşuyor” programına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

British Council tarafından İngiltere ve Türkiye’nin ünlü ve sevilen yazarlarını okurlarıyla bir araya getirmek üzere düzenlenen “Yazarlar Buluşuyor / Writers Meet” bu kez Ned Beauman ve Hakan Günday’ı okurlarıyla buluşturdu. Elif Bereketli moderatörlüğünde süren söyleşiye Hakan Günday ve Ned Beauman, kendi yapıtlarından okumalar yaparak başladılar.

Bir süre İstanbul’da kalarak Türk Edebiyatı’ndan örnekler incelemesiyle de bilinen ve ilk kitabı Boksör Böcek ile dikkatleri çekip, İngiliz Edebiyatının yeni yıldızı olarak adlandırılan genç yazar Beauman, Türkçe’de aynı gün yayınlanan Glow adlı kitabından pasajlar okudu. Beauman’ın okumasının ardından Yazar Hakan Günday da kitabın çevirisinden aynı bölümleri Türkçe olarak okudu.

Şehirlerin karanlık yüzlerinin edebiyatlarına yansımaları üzerine devam eden söyleşi, işaret dili ve simültane çeviriyle yerli yabancı izleyiciye anlık olarak aktarıldı. 

Bu haber 1110 kere okundu.