Onlar Sokak Hayvanları İçin Topluyor

02 Şubat 2016 Salı 11:54:49

Başkentin sokak hayvanları konusunda duyarlı kurumları ve özel işletmeleri Çankaya Belediyesi ile koordineli çalışmaya devam ediyor. Belediye ekipleri toplu yemek tüketimi gerçekleştirilen kurumlardan aldığı yemekleri, sokak hayvanları için her gün farklı bir noktaya ulaştırıyor.

Çankaya Belediyesi duyarlı esnaf ve kurumlarla işbirliği yapıyor. Sokak hayvanları için müşterilerinin tabağında kalan yiyeceklerini biriktiren esnaf ve yemekhanede artan yemeklerini paylaşan kurumlar, kış günü sokak hayvanlarının aç kalmaması için Çankaya Belediyesi ile koordineli hareket ediyor. Belediye ekipleri rutin olarak topladığı yemekleri, belirlenen besleme noktalarında hayvan severlerle işbirliği içerisinde bırakıyor.

Çankaya Belediyesi'nin sokak hayvanları için geliştirdiği Şanslı Projelerin "Senin Olanı İstemiyorum Benim Olanı Paylaşmak İstiyorum" kapsamında yürütülen çalışmaya destek veren kurumlar; Cebeci Askeriyesi, İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, TEDAŞ, Türkiye Petrolleri, Milli Eğitim Bakanlığı, Polis Evi. Projeye destek veren özel işletmeler ise, Kuki Cafe, Taurus AVM, Bayram Usta Yaprak Kebap ve GAMA.

Haftanın belirli günlerinde periyodik olarak toplanan yemekler Pazartesi ve Salı günleri Oran, Çarşamba Yaşamkent, Perşembe Balgat, Cuma Türkkonut, Cumartesi Dikmen bölgelerine bırakılıyor.

Bu haber 1669 kere okundu.