Halkın Sağlığı Emin Ellerde

27 Kasım 2015 Cuma 11:47:52

Çankaya Belediyesi Zabıta ekipleri, halk sağlığını tehdit eden seyyar satıcılara göz yummuyor. Zabıta, Çankaya Belediye Meclisi kararı ile Ankara Valiliği tarafından oluşturulan komisyon kararı gereği ilçede seyyar satıcılık yapan tezgah ve araçları kaldırdı.

Çankaya Belediyesi zabıta ekipleri, gündüz sürdürdüğü denetimlerinin yanı sıra gece saatlerinde de seyyar satıcı tezgah ve araçlarına operasyon düzenliyor. Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri ile koordineli hareket eden Çankaya Belediyesi, vatandaşlar gelen şikayetleri de değerlendirerek gece denetimleri gerçekleştiriyor. İlçede seyyar satıcılara yönelik operasyon düzenleyen Çankaya Belediyesi, halk sağlığını tehdit eden gıda satış tezgahlarına el koydu; araçları parka çekti.

SEYYAR TEZGAHLAR İMHA EDİLDİ

Sokaklarda sağlıksız ve kontrolsüz olarak halk sağlını olumsuz etkileyen,  duman ve koku yayan, çevreyi rahatsız eden köfte ve kokoreç satan kişilerle mücadele amacı ile son bir ayda gerçekleştirdiği operasyonları değerlendiren Çankaya Belediyesi, 21 seyyar aracı otoparka çekti. Parka çektiği araçlar hakkında yasal işlem yaparak, araçları 10 gün parkta tutan Çankaya Belediyesi Zabıta ekipleri, 41 seyyar tezgahı da tekrar kullanılmaması için imha etti.  

Çankaya Belediyesi, halk sağlığını tehdit eden seyyar satıcılara izin vermediği gibi gıda satışı yapan tüm işletmelere de sıkı denetim uyguluyor. Belediye, özellikle sağlığı olumsuzluk etkileyecek gıda satışı yapan iş yerleri konusunda, vatandaşları ihbarda bulunmaları konusunda uyarıyor. 

Bu haber 922 kere okundu.