Taşdelen İstiklal Mücadelesi'nin Torunlarını Ağırladı

26 Kasım 2015 Perşembe 13:18:34

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Kurtuluş Savaşı’nda vatan savunmasında bulunan kahramanların torunlarını makamında konuk etti.

Kurtuluş Savaşı’nda vatanlarını savunan kahramanların torunlarının kurduğu Türkiye İstiklal Gazileri İstiklal Madalyalılar Derneği üyeleri Başkan Torun Mengüloğlu başkanlığında Taşdelen’i ziyaret ederek istiklal madalyası onursal rozetini takdim ettiler.

İstiklal mücadelesine katılmış kahramanların torunlarını ağırlamaktan büyük bir onur duyduğunu belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, ”Bazı duyguları yoğun yaşarsınız, yüreğinizin içinde taşırsınız. Vatan da böyle bir şeydir. Çankaya, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet’in ilçesi olması nedeniyle büyük önem taşımaktadır. Gelip bizleri onurlandırdığınız için hepinize tek tek teşekkür ederim” diye konuştu.

Yaş ortalaması 91 olan ve Kurtuluş Savaşı'na aileleri vasıtasıyla tanık olan dernek üyelerinden 94 yaşındaki Kaplan Ceylan çocukken katıldığı Sakarya Cephesi'nde yaşadıklarını Taşdelen'le paylaştı. Ceylan’ın anlattıkları karşısında duygulanan Taşdelen, elini öperek “Önünüzde saygıyla eğiliyorum” dedi.

Bu haber 915 kere okundu.