Taşdelen Genç İşadamlarından Tam Not Aldı

26 Kasım 2015 Perşembe 13:10:33

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, göreve geldikten sonra gerçekleştirdiği belediye hizmetlerini genç işadamlarıyla paylaştı. Taşdelen, Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) üyelerinden tam not aldı.

ANGİAD’ın seçilmiş ilk kadın başkanı Fatma Semiz’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, belediye çalışmaları hakkında genç işadamlarına bilgi verdi. 2 yıl aradan sonra Taşdelen’i derneklerinde ağırlamaktan büyük onur duyduklarını ifade eden Semiz, ‘Başkan seçimlerden önce belediye başkan adayı iken derneğimizi ziyaret etmişti. Seçildiği takdirde bize yapacakları konusunda bilgi vermişti. 2 yılın sonunda memnun bir bölge var, bizim dernek üyelerimizin yüzde 70’i bu bölgede yaşıyor bu yüzden biz yapılan işleri önemsiyoruz. Kaldırımlardan çöp kutularına kadar birçok değişimi gördük. Bu nedenle ben Çankayalılar adına bu hızlı adımlar konusunda kendisine teşekkür etmek istiyorum’ dedi.

SENEYE BU ZAMANLAR ÇANKAYA’NIN SORUNU KALMAYACAK

Dernek üyelerinin nazik davetinden ötürü teşekkür eden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, iki yıl önceki ziyaretinde Çankaya ölçeğinde kendilerinin yolu, kaldırımı, çöpü bir sorun olarak konuşmuyor olmaları gerektiğini hatırlatırken temel belediyecilik hizmetlerini sorun olmaktan çıkarmış bir vizyon anlayışının sözünü verdi.

Çankaya’nın örnek olacak çok farklı hizmetleri hayata geçireceğinin altını çizen Taşdelen, ‘Yeni nesil belediyecilik anlayışı adını verdiğimiz yeni oluşumda, farklı örnekleri Çankaya’ya kazandırmaya çalışıyoruz, mesela New York Columbia Üniversitesi’nde master yaparken belediye başkanından kent yönetimine dair dersler almıştım. Renkli Desenli Asfalt Kaldırım da orada görüp ilçemize uyarladığımız çalışmalardan bir tanesidir. Ben bu kaldırımlar sayesinde 5 yılda yapacağım işi 1 yaz döneminde hallettim. Bunlar bizim çalışmamıza hız verdi ve vatandaşın memnuniyetini sağladı. Yol, kaldırım yaparken dünyadaki örneklere baktık ve bunları Çankaya’ya uyarlamaya başladık. Çöpte de en uygun yöntemleri uygulamaya koyduk. Ben size iddia ediyorum seneye bu zamanlar Çankaya’nın yol, kaldırım, asfalt ve çöp sorunu kalmayacak” diye konuştu.

PROJE DEMOKRASİSİ HAYATA GEÇTİ

Temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra Çankaya’da kalıcı işlerin yapılması gerektiğini belirten Taşdelen, Çankaya çalışıyor olgusunu yerleştirdikleri bu dönemde katılımcı belediyecilik anlayışı ile proje demokrasisini hayata geçirdiklerini dile getirdi. İlçede yaşayan insanların taleplerini göz ardı etmediklerini ifade eden Taşdelen, ‘Katılımcı belediyecilik anlayışı ile referandum mekanizmasını hayata geçirdik ve geçen sene Çiğdem Mahallesi’nde sandık kurduk. Bölgemizde belediyeye ait halı saha vardı ve kira sözleşmesi bitmişti. Biz de orada yaşayan mahalleliye buranın ne olmasını istiyorsunuz diye sorduk. 3 bine yakın vatandaş oy kullandı ve buranın halı saha olarak kalmasından ziyade buraya park ve sosyal tesis yapılmasını istediler. Bizler de vatandaşlarımızın bu kararına saygı duyup onların istediği şekilde burayı değerlendirmeye karar verdik. Bir de vatandaşa burada nasıl bir park alanı ve sosyal tesis yapılmasını istiyorsunuz diye sorduk onlar da ne istediklerini bize ilettiler. Proje demokrasisi adını verdiğimiz bu anlayış ile halk, emek verdiği projeyi benimseyip sahipleniyor” dedi.

İNSAN ODAKLI HİZMET

Belediyenin vatandaşla birebir iletişimi olduğu mekanları fazlalaştırma konusunda ciddi adımları olduğuna dikkat çeken Taşdelen, ilk iş olarak Hoş Geldiniz Masası’nı hizmete sunduklarını söyledi. Vatandaşların zahmetsizce işlerini halledebildikleri bir yer olan Hoş Geldiniz Masası’nda kat kat dolaşmadan muhatap aramadan insanlar işlemlerini 4 dakikada bitirebildiklerini kaydeden Taşdelen sözlerini, “15 ayda 160 bin işlemin yapıldığı Hoş Geldiniz Masası Çankayalılara büyük kolaylık sağladı. Belediye tarihinde ilk kez geçen sene ve bu sene olmak üzere iftar çadırları açtık. Yeni doğan bebeklerin ihtiyaçlarının karşılandığı Hoş Geldin Bebek seti hediye ederek yeni doğan bebeklerimizin ihtiyaçlarını karşıladık. Yaşlılarımıza evde sağlık ve bakım hizmetleri verdik, yani vatandaşlarımızla birebir iletişimde olmaya devam ediyoruz” diyerek sürdürdü.

Dernek üyelerinin sorularını da içtenlikte yanıtlayan Taşdelen, Çankayalıların ihtiyacı olan tesislerin yapım aşamalarına önümüzdeki günlerde başlayacaklarının müjdesini verdi. Taşdelen ayrıca öğrenci yurdu projesinden kültür merkezine, yüzme havuzundan yeni pazar yerlerine kadar birçok alanda vatandaşın birebir kullandığı mekanların sayısını artıracaklarını söyledi.  

Bu haber 871 kere okundu.