Şanslının Renkli Evi Sıcacık

24 Kasım 2015 Salı 11:40:51

Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi kışa hazırlanıyor. Ortalama bin 200 köpeğin barındığı merkezde koğuşlara yerleştirilen petekler, kış dönemini daha sıcak bir ortamda geçirmelerini sağlayacak.

Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi kış hazırlıklarını tamamlıyor. Binlerce köpeğin kaldığı barınakta, toplam 154 koğuşa yerleştirilen petekler sayesinde hayvanlar kışı daha sıcak bir ortamda geçirecek.

Petekler yoğun bakım, yavru sahiplenme, ameliyathane, ameliyathane post operatif  bakım, anneli yavrulu bakım bölümlerine takıldı. Yaz döneminde zeminleri yenilenerek drenajı güçlendirilen koğuşlara, paletler de yerleştirildi.

KIŞ AYLARINDA DUYARLILIK ÇAĞRISI

Sokak hayvanları sorununu, başlattığı Şanslı Projeler kapsamında çözüme ulaştırmaya çalışan Çankaya Belediyesi’nin, “Şanslının Renkli Evi” kapsamında yaptığı bu çalışmalara vatandaştan da takdir geldi. Vatandaşlar, sokak hayvanlarına sıcak bir yuva imkanı sağlayan Belediye’ye hayvan severlerin de destek vermesi gerektiğini belirterek, kış koşullarında yiyecek bulamayan hayvanlar için herkesi duyarlı olmaya davet ettiler

Bu haber 614 kere okundu.