Avrupalı Gençler Çankaya'yı Sevdi

03 Kasım 2015 Salı 10:31:32

Uluslararası projelerde önemli yol kat eden ve güçlü işbirliği ağları oluşturan Çankaya Belediyesi, Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) Programı aracılığıyla iki genç stajyeri ağırlıyor.

Bir yıl boyunca Çankaya Belediyesi'nde staj görecek gençlerden Maria Carla Lostrangio (22), Belediye bünyesindeki dört kreşte dönüşümlü olarak çalışacak.  Genç gönüllü, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner'i ziyaret ederek ilk çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

Avrupa Gönüllü Hizmeti kapsamında Çankaya'ya gelen ilk gönüllü olan ve Çankaya Belediyesi'ne ait dört kreşte dönüşümlü olarak çalışan Maria Carla Lostrangio (22), bir aya yaklaşan deneyimini yurtdışı işbirliği projelerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner'le paylaştı.

Dönüşümlü olarak 4 kreşte çalışacak

İtalya'nın Pizza kentinde yaşayan ve Trieste Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu olan Maria Carla, daha önce 7-12 yaş gurubu çocuklarla çalıştığını ve kreş çocuklarının kendisi için de önemli bir deneyim olacağını kaydetti. Çalıştığı dört farklı kreşte de farklı konularla ilgilendiğini kaydeden Maria Carla, özellikle çocukların yabancı dil gelişimi ve benzeri aktivitelerde görev aldığını belirtti.

Bir yıllık sürenin bu tür bir gönüllü staj için ideal olduğunu ifade eden Maria Carla, çalıştığı alanda üç ya da altı ay gibi sürelerin, dilin öğrenilmesi ve kültürün tanınması konusunda yeterli olmadığını, bu nedenle AGH'nin uzun süreli gönüllü programına başvurduğunu belirtti. Türkiye'ye 6 Ekim'de geldiğini de söyleyen genç gönüllü Ankara'da geçirdiği bir aya yakın zamanın kendisini mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

Güzel bir sinerji yaratacağımıza inanıyorum

Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner de belediye olarak daha önce yürütülen stajyer gönüllülük projelerinden memnun kaldıklarını belirterek, AGH'ye akredite olan Çankaya Belediyesi'nin işbirliği ağını daha da genişlettiğini vurguladı. Bu tür işbirliklerinin hem gelen öğrenciler hem de Çankaya Belediyesi çalışanları açısından önemli ve verimli olduğuna dikkat çeken Güner, karşılıklı öğrenmeyle iş yapış biçiminin iyileştiğini ve verimin arttığını kaydetti. AGH kapsamında gelecek olan ikinci gönüllünün de Aralık ayında Fransa'dan geleceğini kaydeden Güner, başkentli gençleri de Çankaya Belediyesi aracılığıyla AGH'ye katılmaya davet etti.

Daha önce Uluslararası Ticari Bilimler Ekonomi Öğrenciler Birliği (AIESEC) ile yapılan işbirliği kapsamında beş değişik ülkeden altı öğrenciye, altı hafta boyunca staj imkanı tanıyan Çankaya Belediyesi, bu projeyi üç AIESEC'le üç yıllık işbirliği projesine dönüştürmüştü. Belediye, şimdi de Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) kapsamında iki genç gönüllüyü birer yıllık sürelerle ağırlayacak.

Avrupa Gönüllü Hizmeti Nedir?

Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) 18-30 yaş arası gençlerin 2 ila 12 ay arasında kendi belirledikleri süre boyunca diledikleri Avrupa ülkesinde gönüllü hizmeti yapmalarına olanak tanıyan bir program. Akredite kurumlar arasında yapılan işbirliği sonucunda Avrupa Gönüllü Hizmetine katılan gençler bu sayede yabancı dillerini geliştirip yeni bir dil öğreniyor, kültürlerarası iletişim becerilerini geliştirebiliyor ve iş piyasasında seçeneklerini artırabiliyorlar. Gönüllülerin ulaşım, konaklama, yemek, sigorta, vize vb. masrafları karşılandığı gibi, AGH sonrasında gönüllü hizmetini tamamlayan gençlere “Youthpass” sertifikası veriliyor. Çankaya Belediyesi, Türkiye'de Ulusal Ajans'ın sunduğu programdan birisi olan AGH'ye akredite bir kurum. Yani Çankaya Belediyesi hem Avrupa'nın 28 öğrencisine gönüllü genç gönderebiliyor hem de oradan gelen gençlere staj imkanı tanıyor.

Bu haber 3258 kere okundu.