Down Sendromunun Farkında Mısınız?

10 Ekim 2015 Cumartesi 13:46:31

Çankaya Belediyesi, 5-11 Ekim Down Sendromu Farkındalık etkinlikleri kapsamında Down Sendromu Derneği ve Genç Sosyal Hizmet Derneği ile ”Down Sendromu ile Yaşamak” etkinliği düzenledi.

Çankaya Belediyesi, 5-11 Ekim Down Sendromu Farkındalık etkinlikleri kapsamında Down Sendromu Derneği ve Genç Sosyal Hizmet Derneği ile ”Down Sendromu ile Yaşamak” etkinliği düzenledi.

Çankaya Belediyesi Hizmet Binası Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın yanı sıra Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya, dernek üyeleri, down sendromlu öğrenciler ve aileleri yer aldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya, engelli bireylerin evlerinden çıkarak sosyal yaşamın içinde var olmaları için çalıştıklarını belirtti. Engelli bireylerin yanı sıra ailelerinin hayatlarına da katkı sunabilmeyi amaçladıklarını belirten Kaya, “Çankaya Belediyesi Hizmet Binası’nın Sakarya Caddesi tarafında hizmete açtığımız Ç’engel Kafe, çalışmalarımızın son örneklerinden biridir. Engelli bireylerin Ankara’nın en işlek caddelerinden birinde hizmet sunmaları onları çok daha sosyal ve görünür yapacaktır” diye konuştu.

Milletvekili Nazlıaka ise, Türkiye’de 8.5 milyon engelli birey olduğunu belirterek, “Onlar evden çıkamıyorlar, gelişmiş ülkelerde yaşayan engellilerin koşullarına sahip değiller. Engellilerin, yaşamın içinde var olabilmeleri için yerel yönetimler kadar iktidarın da çalışması gerekiyor” dedi. Nazlıaka, CHP’li belediyelerin tüm bireylere eşit yurttaşlar olduklarını hissettirmek üzere çalıştığını belirterek Çankaya Belediyesi’ne çalışmaları nedeniyle teşekkür etti.

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

Down Sendromu Derneği Ankara Şube Başkanı Ali Ulusoy ve down sendromlu oğlu Ozan Ulusoy’un tiyatral bir şekilde gerçekleştirdikleri sunum, katılımcılar tarafından dakikalarca alkışlandı.

Büyük ozanlardan Orhan Veli, Ahmed Arif ve Nazım Hikmet’ten şiirler okuyan Ozan Ulusoy, zihinsel engelli bireylerin rehabilitasyonu amacıyla çalışan Çankaya Belediyesi Ç’engel Kafe’de çalışmış olmanın kendisine kattıklarını da anlattı. Ç’engel Kafe’de tiyatro oyununda rol almanın, folklor oynamanın, resim yapmanın kendisini sosyalleştirdiğini anlatan Ulusoy, arkadaşlarıyla ve eğitmenleriyle birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu aktardı.

Etkinliğin sonunda Ulusoy, Nazlıaka’ya ve Kaya’ya “Aşkın Şarkısı” adlı şiir kitabını hediye etti. 

Bu haber 982 kere okundu.