Yaşar Kemal Çankaya’da Yerini Aldı

07 Ekim 2015 Çarşamba 13:19:06

Çankaya Belediyesi tarafından edebiyatın büyük üstadı Yaşar Kemal adına hazırlanan parkın anıt heykeli kaidesine yerleştirildi. Yapımı süren park kısa süre sonra tamamlanacak.

Çankaya Belediyesi’nce yapılan ve Yaşar Kemal adının verildiği parkta anıt heykel kaidesine yerleştirildi.

“İnce Memed”, “Yer Demir Gök Bakır”, “Sarı Sıcak” gibi unutulmaz eserleri ve siyasi kişiliğiyle yakın tarihe damgasını vuran Yaşar Kemal’in adını Yaşamkent’te yaşatacak parkın çalışmalarında sona yaklaşıldı.

ANIT KAİDESİNE YERLEŞTİRİLDİ

Teknolojisi ve güzelliğiyle dikkat çeken parkın ünlü heykeltıraş Metin Yurdanur tarafından yapılan anıt heykeli, parkta hazırlanan kaidesine yerleştirildi. Çankaya Belediyesi işçilerince Ostim’deki atölyeden alınarak Yaşamkent’e getirilen yaklaşık 400 kiloluk heykel Yurdanur’un yönlendirmesiyle parktaki yerini aldı.

Yaşar Kemal’in “O Güzel İnsanlar” şiirindeki “O güzel insanlar o güzel atlara binip gittiler” dizelerini çağrıştıran anıt heykel, Yaşar Kemal’in büstü ile at figürlerini içeriyor.  

BİNLERCE BİTKİ İLE SÜSLENDİ

16 bin metrekarelik park, koşu yolları, çocuk oyun alanları ile spor ve kondisyon alanlarını içinde barındırıyor. 11 bin 928 metrekaresi yeşil alan olan park, 455 yapraklı, 500 ibreli ve 3 bin 720 çalıdan oluşan 5 bin 556 bitkiyle süslendi. Ayrıca, etrafı duvar banklardan oluşan oturma birimleri ile düşünülmüş tören alanını da içinde barındıran dev parkta, biyolojik göletin yapımı da tamamlanmak üzere.

Yaşar Kemal adını Çankaya’da yaşatacak parkın, çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kasım ayında vatandaşların hizmetine sunulması planlanıyor.
 

Bu haber 2151 kere okundu.