Dünyanın Renkleri Türkiye'yle Buluştu

06 Ekim 2015 Salı 11:27:44

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, “Dünyanın Renkleri” sergisi ile yeni sezonu açtı.

31 Ekim’e kadar açık kalacak sergi, 30 ülkeden 80 sanatçının yapıtını Ankaralı sanatseverlerle buluşturuyor.

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, yenilenen galerilerinde 30 ülkeden 80 sanatçının yapıtlarıyla açılan Dünyanın Renkleri sergisi ile sezona iddialı başladı. Avrupa'nın önemli koleksiyonerlerinden Ernst August Quensen'in koleksiyonunda yer alan 1950’li yıllarda Çağdaş Avrupa Resmine yön veren “Zero Sanat Hareketi”ni başlatan sanatçıların eserlerinden oluşan sergi, Türkiye’de ilk kez ÇSM’de sanatseverlerin karşısına çıktı.

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya, küratörler Ernst August Quensen ve İbrahim Karaoğlu, koordinatörler Meryem Shultz ve Jörg Kastner’in de yer aldığı sergi açılışı, Ankaralı sanatseverleri bir araya getirdi. Küratör İbrahim Karaoğlu, Ankara’nın ikinci sergisinin yine Çankaya Belediyesi tarafından sanatseverlerle buluşturulduğunu ve bu sergide de büyük emeği olduğunu aktardı.

BARIŞ İÇİN SANATA İHTİYAÇ VAR

Koleksiyoner ve sergi küratörü Quensen, serginin ABD’de 11 müzede sergilendiğinden söz ederek, Türkiye’ye ilgisini ve sevgisini ifade ettiği konuşmasında mucizelerle dolu bir zaman diliminde yaşadığımızı öne sürerek, farkına varıldığında sanatçının ne aradığının görülebileceğini söyledi. İnsanların tüm yeteneklerine rağmen daha fazla barışı kuramadıklarını dile getiren Quensen, “Barış için sanata ve hayal gücünün büyük ustaları sanatçılara daha fazla görev düşüyor” şeklinde konuştu.

“ÖNEMLİ SERGİLERE EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ”

Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya, Çankaya Belediyesi’nin kendi kültür sanat merkezlerini yenileyip geliştirerek önemli koleksiyon eserlerin sergilenmesine ev sahipliği yaptığını belirtti. Önemli sergileri, Türkiye’ye getirerek modern sanatı sanatseverlerle buluşturmayı hedeflediklerini dile getiren Kaya, yeni kültür sanat merkezleri açarak daha çok sayıda sanat eserini sanatseverlerle buluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Nafiz Kaya, “Ellerin Büyüsü” sergisinin ardından özel bir sergi olan Dünyanın Renkleri’ni de Türkiye’ye taşıyan İbrahim Karaoğlu ve Ernst August Quensen’e teşekkür etti.

ÇSM’nin üç katında yer alan Aliye Berger, Abidin Dino, Fikret Mualla, Eren Eyüboğlu, Osman Hamdi Bey salonlarının tamamında yer alan eserler 31 Ekim’e dek sanatseverler tarafından izlenebilir.

Bu haber 1362 kere okundu.