Referandum Projesi Başlıyor

01 Eylül 2015 Salı 11:35:23

Çankaya Belediyesi’nin Mart ayında Çiğdem Mahallesi’nde yaptığı referandum sonucunda bölge halkının verdiği karara göre yapılacak park ve sosyal alanının projesi netleşti.

Çiğdem Mahallesi’nde bulunan “Çiğdem Spor Tesisleri” adındaki halı sahanın yerine yapılacak parkın ve sosyal tesislerin nasıl olacağı netleşti.

Projesi Haziran ayında yapılan panayırla sergilenen yeni parkın detaylarına dair son çalışmalar da tamamlandı.

TAŞDELEN, HALKA SORMUŞTU

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in seçim çalışmaları sırasında söz verdiği ve seçilmesinin ardından gerçekleştirdiği Çiğdem referandumu katılımcı demokrasi uygulaması açısından dikkat çekmişti. Çiğdem Mahallesi’nde çocuklar ve gençler de dahil 12 yaş üstü tüm vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen referanduma bin 648 kişi katılmış ve bin 531 kişinin oyuyla park ve sosyal tesis yapılmasına karar verilmişti.

Referandumun ardından Çiğdem Mahallesi Muhtarlığı aracılığıyla tesislerin ve parkın nasıl olacağını ve içinde neler bulunacağını da yine bölge halkı belirlemişti. 

TESİSTE ÇANKAYA EVİ DE HİZMET VERECEK

Referandum sonuçlarına göre hareket eden Çankaya Belediyesi, bölge halkının tercihleri doğrultusunda alanı projelendirdi. Projeye göre, kısa süre sonra yapımına başlanacak park ve sosyal tesisler piknik masalı oturma alanı, amfi, satranç alanı, masa tenisi, tenis kortu, koşu yolu, fitness alanı ve soyunma odasını da içinde barındıracak.

Büyük ölçüde yeşil alana da sahip olacak tesislerde, vatandaşların Belediye hizmetlerinin yanı sıra hobi ve mesleki eğitime yönelik kurslardan yararlanabilecekleri Çankaya Evi de hizmet verecek. Park ve sosyal tesislerin yapımı 2016 yılında tamamlanacak. 

 

Bu haber 1405 kere okundu.