Çankaya Belediyesi’nden Köpeklere “Sıcak Dokunuş”

29 Temmuz 2015 Çarşamba 11:45:02

Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı yaz aylarında sokak hayvanlarının olumsuz etkilenmemesi için kapılarını açtı.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 40 dereceye  yaklaşan hava sıcaklığından olumsuz etkilenen sokak köpeklerinin belediye barınağında toplanacağını açıkladı.

Hava sıcaklıklarındaki artışın hayvanları olumsuz etkilemesi Çankaya Belediyesi’ni harekete geçirdi. Vatandaşlardan gelen yoğun talep doğrultusunda belediye ekipleri toplu olarak bir arada yaşayan köpekleri, Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirerek, köpeklerin sıcak hava koşullarından olumsuz etkilenmesinin önüne geçmeyi planlıyor.

Hayvan sever Çankayalıların da harekete  geçtiğini kaydeden Taşdelen, "Vatandaşlarımızdan gelen talepleri de değerlendirerek sokak köpeklerinin barınakta toplanmasına karar verdik. Köpeklere veteriner kontrolünde ve hijyen koşullarda bakım sağlayacağız. Böylece köpekler sıcak havaları daha iyi koşullarda geçirecek" diye konuştu.

Çankaya Belediyesi’nin Türkiye’nin en büyük hayvan barınağına sahip olduğunu vurgulayan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, hayvanların aşırı sıcaktan etkilenmemesi için parklara suluklar yerleştirdiklerini de bildirdi.

Belediye ekipleri, köpeklerin olumsuz koşullarda tutulduğu noktalarda bölge halkından gelen talep üzerine çalışmalarına Çayyolu bölgesinden başladı. Gayrisıhhî ortamlarda su bulunmayan, hijyenden uzak ve veteriner gözetiminde olmayan hayvanlar, Çankaya Belediyesi’nin hayvan barınağında güvenilir ellerde olacak.

11 BİN 480 SOKAK HAYVANINA TIBBİ MÜDAHALE

Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarına yaz kış demeden devam eden Çankaya Belediyesi, sahip olduğu Türkiye’nin en büyük hayvan barınağında 2 bine yakın köpeği barındırıyor. Belediye ayrıca barınağa gelen her canlının sağlık taramasını yaparak, aşı uygulamasını gerçekleştiriyor. Çankaya Belediyesi 2015 yılının ilk 6 ayında 11 bin 480 sokak hayvanına tıbbi işlem, bin 980 hayvanı kısırlaştırma, 2 bin 43 hayvana ise kuduz aşısı uygulaması yaptı. 

Bu haber 107752 kere okundu.