Çankaya’da Toplum ve Çevre Sağlığına Duyarlı İlaçlama

03 Temmuz 2015 Cuma 11:44:36

Haşerelerle mücadeleye yıl boyu devam eden Çankaya Belediyesi, yaz dönemi çalışmalarını hızlandırdı.

Belediye Haziran ayı içerisinde 528 farklı noktada ilaçlama yaptı.

Çankaya Belediyesi haşerelerle mücadeleye devam ediyor. Haziran’da 528 farklı noktada ilaçlama çalışması yapan belediye ekipleri, toplum sağlığını tehdit edecek haşereleri ortadan kaldırdı.

Çalışmalarında insan sağlığına ve doğaya zarar vermeyen ilaç kullanımına dikkat eden ekipler, Çankaya sınırlarında belirlenen 24 jit alanında (bataklık, su birikintisi), mahalle genelinde bulunan çöp konteynırlarında ve 103 hektarlık alanda 23 litre kimyasal ve biyolojik larvasit çalışması gerçekleştirdi. Bahçelievler, Emek, Kızılay, Yüzüncü Yıl ve Birlik mahallelerindeki kanalizasyonlarda kanal sisleme çalışması yapan belediye ekipleri, Çayyolu bölgesinde de ağırlıklı olarak 41 litre ilaç kullanarak uçkun ilaçlaması yaptı.

Çankaya’da bulunan cadde ve sokak kenarlarındaki ağaçların ilaçlanmasında 61 litre ağaç ilacı kullanan Belediye ekipleri, çalışmalarını vatandaşların etkilenmemesi için gece geç saatlerde ve yağmursuz günlerde yapmaya özen gösteriyor.